1. decembrī Ventspils Galvenajā bibliotēkā savu pirmo skatītāju satika VentasBalss TV radošās komandas veidotā dokumentālā filma ''Gaismas kapsula. Ventspils bibliotēkai 95''.

Mūsu pilsētas gaismas pils deviņdesmit piecus gadus garais mūžs parādīts caur bibliotēkas vadītāju personību prizmu. "Man ir milzīgs prieks, ka Astra Pumpura, Margarita Marcinkēviča un Ilze Buņķe dalījās ar mums savas sirds stāstos, ka varējām tos dokumentēt. Filmas intriga ir Guntas Bomkalnes stāsts par bibliotēkas spoku. Liels paldies arī Olitai Šteinmanei par organizatorisko atbalstu filmas tapšanas laikā!" saka filmas režisore Dace Vašuka.  Viņa arī pauž gandarījumu par pirmajām atsauksmēm, saņemtām no Ventspils bibliotēkas darbiniekiem.


Filmas aizkadra balss ierunātāja ir liepājniece Maija Kalniņa: "Liepājas ziemeļu māsa Ventspils pasaulē laidusi brīnišķīgu sirdsdarbu. Esmu pagodināta, ka pateicoties virknei jaušību - arī es kļuvu daļa no šī stāsta. Tā notiek, ja atsaucas aicinājumam svinēt Liepāju uz jumta ar dziesmu, tobrīd nenojaušot, ka vēji šo notikumu aiznesīs tālāk - laikā un telpā, iekausēs citos jēgpilnos notikumos. Paldies vējam, kurš pūš un vieno Latvijas rietumu māsas - Liepāju un Ventspili!"


SIA "Ventas Balss" valdes locekle Ilze Meiere: "Paralēli ikdienas darbam, kuru darām - izdodot laikrakstus un uzturot ziņu portālus, - radošam kolektīvam ir nepieciešami savas profesionālās varēšanas izaicinājumi. Ventspils pilsētas kultūras projektu konkursā iegūtais finansējums bija stimuls, bet iemesls filmas tapšanai bija Ventas Balss radošais gars, kurš šoreiz materializējies filmas izskatā." Viņa īpaši uzteic filmas videooperatoru un montētāju Mareku Sumļenniju un scenārija autori Daci Vašuku piebilstot: "Dace ar šo darbu no Ventas Balss atvadās. No vienas puses ir neizsakāmi skumji, un tai pat laikā no sirds vēlu radošus panākumus arī turpmāk!"

FOTO: "Gaismas kapsula" piedzīvo pirmizrādi

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: