Nedēļas nogalē, iespējams, tīši nodedzināta divstāvu koka māja Pils ielā 81, kas jau iepriekš bija paredzēta nojaukšanai.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Ventspils brigādes komandiera vietas izpildītājs Vasilijs Bočkovs informē, ka ugunsdzēsēji izsaukumu saņēma sestdien pirms sešiem no rīta. Kad glābēji ieradās notikuma vietā, neapdzīvotā ēka dega pilnās liesmās un bija jau iebrucis jumts. Tā kā torīt pūtis stiprs vējš, kā dēļ bija apdraudētas arī tuvējās mājas, tad uz notikuma vietu izsūtītas trīs ugunsdzēsēju vienības. No ēkas nekas prātīgs vairs nav palicis pāri.

Pēc visām pazīmēm var secināt, ka māja sākusi degt no bēniņiem un iespējams, tā bijusi tīša dedzināšanai. Visticamāk, pie vainas bijuši bezpajumtnieki. To, ka šī neapdzīvotā māja ir iecienīta dzerstiņa vieta, liecina arī pirmā stāva telpās redzamās tukšu plastmasas alus pudeļu kaudzes. 

Tāpat nevar izslēgt iespēju, ka māju nodedzinājuši paši īpašnieki, jo tas ir lētāk nekā to nojaukt. Taču patieso ugunsnelaimes iemeslu mēģinās noskaidrot policija.

Nekustamais īpašums pieder diviem Igaunijā reģistrētiem uzņēmumiem. Pirms trīs gadiem igauņi saņēma pašvaldības atļauju šīs dzīvojamās apbūves nojaukšanai. Demontējamā dzīvojamā apbūve atrodas Vecpilsētā un celta 19. gadsimta otrajā pusē kā vienstāva koka dzīvojamā ēka, bet padomju gados daļēji rekonstruēta, izveidojot arhitektoniski neizteiksmīgu, pilsētvidē neiederīgu apbūvi.

Lēmums atļaut nojaukt dzīvojamo ēku ir pieņemts ievērojot ēkas slikto tehnisko stāvokli, neiederību pilsētvidē un Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas izsniegto atļauju. Pēc esošās apbūves nojaukšanas īpašnieki savulaik bija iecerējuši zemes gabalā izveidot jauktu dzīvojamo un darījumu iestāžu apbūvi. Izskatās, ka, iespējams, krīzes dēļ šie plāni pagaidām atlikti.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: