Valdība šodien atbalstīja grozījumus Ceļu satiksmes likumā, kas aizliegtu vadīt sabiedrisko transportu, ja tā vadītājam alkohola koncentrācija asinīs pārsniedz 0,2 promiles.

Patlaban spēkā esošās normas noteic, ka transportlīdzekli vadīt aizliegts, ja alkohola koncentrācija organismā ir lielāka par 0,5 promilēm, bet jaunajiem vadītājiem ar stāžu līdz diviem gadiem - ja alkohola koncentrācija organismā pārsniedz 0,2 promiles.

Attiecīgie grozījumi par aizliegumu vadīt D1, D, D1E un DE kategorijas transportlīdzekli, ja šofera organismā alkohola koncentrācija pārsniedz 0,2 promiles, vēl jāskata Saeimā.

Valdība šodien atbalstīja arī citus grozījumus Ceļu satiksmes likumā, lai noteiktu stingrāku esošo regulējumu, kā arī samazinātu administratīvās procedūras.

Transportlīdzekļa vadītājs, kas citas kategorijas transportlīdzekli, tai skaitā traktortehniku, vada ar M (mopēda), A1 (motocikla bez blakusvāģa ar motora tilpums zem 125 kubikcentimetriem) vai TRAM (tramvaja) kategorijas transportlīdzekļu vadīšanas tiesībām, ir saucams pie atbildības par to, ka viņam nav transportlīdzekļu vadīšanas tiesību.

Ceļu satiksmes likums arī noteiks, ka vadītāja apliecības iznīcina Ceļu satiksmes drošības direkcija, Valsts tehniskās uzraudzības aģentūra un Valsts policija. Šāds regulējums ir pamatots ar to, ka visu minēto institūciju rīcībā nonāk nederīgas vadītāju apliecības, kas ir jāiznīcina. Lai apliecības nebūtu jāpārsūta un tādējādi nerastos papildu administratīvie izdevumi, kā arī tiktu novērsti riski apliecību pazušanai, tās pārsūtot jeb nododot citai institūcijai, SM uzskata, ka pareizāk ir apliecības iznīcināt institūcijā, kuras rīcībā nederīga apliecība ir nonākusi.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: