Kopš 2009./2010. mācību gada profesionālo izglītības iestāžu audzēkņi papildus valsts stipendijām var pretendēt arī uz mērķstipendijām no Eiropas Sociālā fonda.

Valsts stipendijas šobrīd ir ļoti minimālas – no 7 līdz 10 latiem atkarībā no sekmēm. Tādējādi iespēja saņemt papildfinansējumu šajā grūtajā laikā ir būtisks atbalsts, jo īpaši tādēļ, ka daudzi audzēkņi ir no ģimenēm, kam tāpat nav viegli.

Ventspils Profesionālās vidusskolas direktores vietniece mācību darbā Gita Kantsone atzīst, ka iespēja papildināt savu budžetu motivē audzēkņus labāk mācīties un mazāk kavēt nodarbības, jo atbilstoši nolikumam uz ESF stipendijām var pretendēt tikai tie, kam atzīmes nav zemākas par 4 ballēm un ir ne vairāk kā divas neattaisnotas mācību stundas nedēļā.

Mērķstipendijas apmēru aprēķina pēc visu mācību priekšmetu vidējās atzīmes, un lielākā ir 50 latu. Oktobrī no 602 Profesionālās vidusskolas audzēkņiem mērķstipendijas saņēma 281. Šim mērķim iztērēti 7188 lati (salīdzinājumam – pērn oktobrī mērķstipendijām atvēlēts Ls 5724, tātad tās saņēmuši mazāk audzēkņu). Lielākā iespējamā stipendija – 50 latu – pagājušomēnes gan nav piešķirta nevienam, arī 45 latus saņēmuši vien 6 audzēkņi. Tas nozīmē – ir vēl, kur augt.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: