Vecāki atbalsta streikot gatavos skolotājus un sagaida, ka streika dienā bērniem, kuriem nebūs iespējas palikt mājās, tiks nodrošināta iespēja atrasties skolā, pauda biedrības "Vecāki par izglītību" pārstāve Silvija Titova-Treija.

Viņa uzsvēra, ka vecāki ir noguruši no reformu solīšanas. "Reformas būtu jāpabeidz, skolotājiem nodrošinot cilvēka cienīgu atalgojumu," sacīja Titova-Treija.

Atskatoties uz iepriekšējiem izglītības sektora streikiem, viņa atgādināja, ka arī toreiz vecāki atbalstījuši skolotājus, jo "abiem ir viens mērķis - audzināt bērnus".

Titova-Treija norādīja, ka iepriekšējās streika reizēs skolotāji bija organizējuši bērnu pieskatīšanas klasi, līdz ar to arī šajā reizē tiek sagaidīts šāds scenārijs.

Vecāki ir pārliecināti, ka bērniem nav jācieš no pieaugušo neizdarībām. "Tās ir varas un skolotāju savstarpējās attiecības un nesapratne," sacīja biedrības pārstāve, uzsverot, ka būtiski būs saprast, kāda būs varas pārstāvju reakcija saistībā ar streiku un vai ar to būs izdevies kaut ko panākt.

LIZDA padome šodien ārkārtas sēdē vienojās par vienas dienas brīdinājuma streiku.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: