15. novembrī plkst. 14.00 Jūrkalnes tautas namā sāksies valsts svētkiem veltīts pasākums. Notiks arī Egila Helmaņa fotoizstādes "Ceļojums uz Kailašu" atklāšana.

2014. gada 4. maijā Egils Helmanis Jūrkalnes tautas namā rādīja savu pirmo izstādi "Atvadas no Afganistānas". Šoreiz ceļotājs uz Jūrkalni atvedīs stāstu par leģendām apvīto un tradīcijām bagāto Tibetu. Latvijas Republikas Neatkarības proklamēšanas dienai veltītajā pasākumā apmeklētājiem būs iespēja salīdzināt, kā ir dzīvot brīvā valstī un kā – okupētā.

Fotoizstāde "Svētceļojums uz Kailašu" stāstīs par piedzīvoto un redzēto četru dienu gājienā ap svēto kalnu Kailašu Tibetā, kuru E. Helmanis kopā ar četriem draugiem veica šāgada septembrī. Kailaša kalns ir svētceļojuma vieta četru reliģiju pārstāvjiem – budistiem, hinduistiem, džainistiem un senas tibetiešu reliģijas piekritējiem, kas sevi sauc Bon. Visu svētceļnieku galvenais mērķis ir veikt rituālu gājienu apkārt kalnam. Ne visi, kas apmeklē šo kulta vietu, savu uzdevumu paveic, jo Kailaša kalns izceļas ar biežiem akmens nogruvumiem un ilgstošām lietavām tā pakājē, kas apgrūtina pārvietošanos.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: