Vēsturiskās nozīmes Avota aku Pils ielā, ko senākie ventspilnieki bija iecienījuši kā dzeramā ūdens ņemšanas vietu, gadu gaitā bija skāris laika zobs, par ko pašvaldībai norādīja arī kāds ventspilnieks. Šoruden aka atjaunota, radot patīkami senilu noskaņu Ostgala rajonā.

Līdz centralizētās ūdenssaimniecības sistēmas ierīkošanas pilsētā senāko Ventspils iedzīvotāju dzeramā ūdens avots bija publiski pieejamas akas. Tādas atradās, piemēram, pie slavenās viesnīcas „Roma” tagadējā Užavas ielā, kur atrodas p/i „Komunālā pārvalde” un pašvaldības SIA „Ventspils nekustamie īpašumi”, Kuldīgas ielā, kā arī Avota aka Pils ielā un citas.

 

Avota aka bija iecienītākā ūdens ieguves vieta, jo kā to vēsta nosaukums un netālu esošā Avota iela, aka veidota uz avota. Tieši vēsturiskās nozīmes dēļ Avota aka savulaik tika restaurēta un vēl šodien kalpo kā simboliskas nozīmes apskates objekts.

 

Avota akai šoruden tika atjaunots laika gaitā nobružājies fasādes krāsojums, atjaunotas satrupējušās koka konstrukcijas, veikti remontdarbi jumta daļas konstrukcijām, kā arī nomainīts dakstiņu jumta segums.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: