Sākot plānveida Nacionālo bruņoto spēku rezervē esošo karavīru militāro prasmju un iemaņu atjaunošanu, 19.oktobrī sāksies rezerves karavīru mācības, informēja Aizsardzības ministrijā.

Šo mācību mērķis ir atjaunot rezerves karavīru individuālās, speciālistu un kolektīvās darbības prasmes un iemaņas, lai viņi spētu pilnvērtīgi iekļauties vienības vai apakšvienības uzdevumu izpildē. Līdz 2018.gadam plānots sagatavot aptuveni 2000 rezerves karavīru.

Rezerves karavīru mācības noritēs vairākos posmos un noslēgsies 1.novembrī.

Pirmajā posmā notiks rezerves karavīru uzņemšana, kas ietver viņu reģistrēšanu dalībai mācībās, medicīnisko pārbaužu veikšanu, ekipēšanu un izmitināšanu.

Otrais mācību posms būs individuālā apmācība, kurā rezerves karavīri apgūs intensīvu karavīra iemaņu atjaunošanas kursu. Savukārt trešajā posmā notiks speciālistu un kolektīvā apmācība jau konkrētā regulāro spēku vienībā atbilstoši šīs vienības vai apakšvienības kaujas pamatuzdevumu sarakstam un amatu aprakstam.

Rezerves karavīru mācības noslēgs posms, kurā tiks veikta sākotnējā vērtējuma aptauja un ekipējuma nodošana.

Nacionālos bruņotos spēkus veido regulārie spēki, Zemessardze un bruņoto spēku rezerve, kuru savukārt veido rezerves karavīri un rezervisti.

Rezerves karavīri ir karavīri, kas atvaļināti no profesionālā dienesta Latvijas bruņotajos spēkos un nav noņemti no militārā dienesta uzskaites, kā arī zemessargi pēc līguma par dienestu Zemessardzē izbeigšanas, ja viņi nav sasnieguši maksimālo vecumu dienestam bruņoto spēku rezervē.

Militārā dienesta likums nosaka, ka rezerves karavīrus var iesaukt uz kārtējām vai pārbaudes militārajām mācībām bruņoto spēku vienībās. Rezerves karavīri netiek apmācīti no jauna - viņiem tiek tikai atjaunotas jau dienesta laikā iegūtās prasmes un iemaņas.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: