Līdz ar rudens iestāšanos privātmāju iedzīvotājiem jāveic dažādi rudens darbi. Pašvaldības iestāde Komunālā pārvalde aicina arī apsekot un iztīrīt grāvjus, kā arī piedāvā palīdzību kritušo lapu maisu izvešanā.

Pietiek tikai ar vienu aizaugušu grāvi vai neiztīrītu caurteku, lai apstātos ūdens notece un rudens lietavu, kā arī atkušņa laikā pārplūstu pilsētas ielas un pat rajoni. Tas var radīt nepatīkamas situācijas un nodarīt ievērojamus finansiālus zaudējumus gan privātajam, gan sabiedriskajam īpašumam. Lai no šādiem gadījumiem izvairītos, pašvaldības iestāde Komunālā pārvalde aicina privātmāju iedzīvotājus apsekot saviem īpašumiem piegulošajās teritorijās esošos grāvjus.

 

Pilsētas saistošie noteikumi nosaka, ka maģistrālo grāvju tīrīšanu un uzturēšanu veic Komunālā pārvalde, bet par mazajiem grāvjiem atbild piegulošo teritoriju īpašnieki. Tieši šobrīd, rudens sākumā, ir ļoti būtiski grāvjus attīrīt no kritušajām koku lapām, āboliem, plūmēm, kā arī atkritumiem, nopļautās zāles un visa cita liekā, kas var nosprostot caurtekas. «Mēs aicinām iedzīvotājus pārbaudīt piemājas grāvjus, lai neatkārtotos iepriekšējo gadu scenāriji, kad applūst privātmāja, ieplūdinot ūdeni tajā līdz pat potītēm, vai tiek noplūdināta iela, padarot to neizmantojamu gan gājējiem, gan automašīnām,» atgādina Kausenieks. Divas plašākās pilsētas teritorijas, uz kurām šis aicinājums īpaši attiecas, ir platības Pārventā, privātmāju rajonā starp Embūtes, Tārgales un Rindas ielu un Ventas kreisajā krastā rajonā starp Riņķa, Ganību, Inženieru un Zvaigžņu ielu. Iepriekšējos gados problēmas ar ūdens noteci radušās tieši šajās teritorijās. «Grāvja attīrīšana neprasa daudz laika, arī speciāla tehnika nav nepieciešama, bet attīrīts grāvis pasargās īpašumu no ievērojamiem bojājumiem lielās lietavās. Ja grāvji būs iztīrīti, lietus var droši līt dienām ilgi, jo novadsistēmas pašas par sevi ir kārtībā, tikai jāatbrīvo ceļš uz tām,» skaidro Komunālās pārvaldes direktors.

 

Vienlaikus Komunālā pārvalde piedāvā iedzīvotājiem palīdzību privāto teritoriju sakopšanā, arī šoruden organizējot akciju, kurā iedzīvotājiem ir iespēja sagrābtās un pašu maisos saliktās kritušās koku lapas pieteikt bezmaksas izvešanai. Akcija norit no 1. oktobra līdz 15. novembrim. Pieteikt lapu maisu izvešanu iespējams, sazinoties ar Komunālo pārvaldi pa tālruņa numuru 63624269 darba dienās no plkst. 8 līdz 17 vai sūtot ziņu uz e-pasta adresi kom.parvalde@ventspils.lv. Nepieciešams norādīt precīzu privātmājas adresi un vietu, kur sagrābto lapu maisi novietoti. Lapu maisi tiks izvesti divu dienu laikā no informācijas saņemšanas brīža un iztukšotie maisi nogādāti atpakaļ to īpašniekiem. Komunālās pārvaldes speciālisti atgādina, ka kritušo lapu maisos nedrīkst būt zari, kā arī sadzīves atkritumi, jo lapas tiks izmantotas komposta veidošanai.

 

Jāpiebilst, ka kritušo lapu maisu centralizēta savākšana ir tikai viena no pašvaldības atbalsta aktivitātēm, sniedzot iedzīvotājiem palīdzību teritoriju tīrīšanas un sakopšanas darbos. Jau no 15. novembra privātmāju īpašnieki varēs pieteikt kaisāmā materiāla piegādi, lai varētu kaisīt ietves, kas atrodas īpašumam piegulošās teritorijas robežās. Kaisāmo materiālu privātmāju īpašnieki varēs pieteikt līdz 15. decembrim. Pašvaldības iestāde Komunālā pārvalde aicina privātmāju īpašniekus būt aktīviem un izmantot pašvaldības sniegto atbalstu teritoriju sakopšanā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: