No šodienas drīkst tirgot tikai tādus sašķidrinātās naftas gāzes balonus, kuriem veikta ārējā, iekšējā un hidrauliskā pārbaude, informēja Ekonomikas ministrijā (EM).

Ministrija aicina patērētājus iegādāties tikai pārbaudītus un drošus gāzes balonus uzticamās tirdzniecības vietās, neradot risku savai un apkārtējo cilvēku veselībai un dzīvībai.

EM informē, ka no šodienas gāzes balona marķējumā ir jāparādās tehnisko pārbaudi veikušās sašķidrinātās naftas gāzes balonu uzpildes stacijas identifikācijas zīmei. Patlaban divi komersanti - SIA "Latvijas Propāna gāze" un SIA "Intergaz" - ir pauduši gatavību veikt gāzes balonu tehnisko pārbaudi, ko apstiprinās noteikta identifikācijas zīme.

"Latvijas Propāna gāzes" identifikācijas zīme būs nostiprināta zem gāzes balona ventiļa, savukārt "Intergaz" marķējums tiks iespiests uz gāzes balona "pases".

Tāpat sašķidrinātās naftas gāzes baloniem jābūt pievienotai lietošanas instrukcijai, kurā iekļauti vismaz gāzes balonu pārvadāšanas, uzstādīšanas, lietošanas un uzglabāšanas nosacījumi, kā arī rīcība gāzes noplūdes, gāzes balona bojājuma un avārijas gadījumā.

Iepriekš jau ziņots - lai paaugstinātu iedzīvotāju drošību, vienlaikus mazinot gāzes balonu nelegālās aprites pieauguma risku, un aizsargātu patērētājus no ievērojamām izmaksām jaunā gāzes balona iegādē, Ministru kabinets šā gada martā lēma paaugstināt drošības prasības "sarkanajiem" gāzes baloniem un atļaut tos lietot līdz 2017.gada beigām.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: