Ventspils pilsētas pašvaldība un Ventspils pilsētas Sociālais dienests sirsnīgi sveic visus Ventspilī dzīvojošos pensionārus Starptautiskajā veco ļaužu dienā un novēl būt veseliem, dzīvesspara un prieka pilniem.

Ventspils pilsētas pašvaldība saka paldies senioriem par sniegto ieguldījumu un līdzdalību pilsētai nozīmīgu jautājumu risināšanā, ko pašvaldība vienmēr ir augstu vērtējusi. Tieši vecāka gadagājuma ļaudis bieži vien ir tie, kuri ieņem aktīvu dzīves pozīciju un labprāt iesaistās tādu jautājumu apspriešanā, kas nozīmīgi ne tikai pašiem, bet plašākai sabiedrībai. Ventspilī seniori darbojas gan dažādās sabiedriskajās organizācijās, gan arī domes komisijās, tādā veidā izmantojot savu dzīves pieredzi un iesaistoties politikas, ekonomikas, kultūras un sociālos procesos.

 

Ventspils pilsētas pašvaldība un Sociālais dienests aicina pensionārus savu brīvo laiku pavadīt aktīvi un izmantot pašvaldības sniegtās iespējas gan piedaloties kultūras un sporta pasākumos, gan iesaistoties nevalstisko organizāciju darbībā. Jau ilggadēji pašvaldība veiksmīgi sadarbojas ar pensionāru biedrību „Ventspils liedags”, Ventspils novada politiski represēto apvienību un citām sabiedriskajām organizācijām, kurās darbojas daudz enerģisku pensijas vecuma cilvēku, kuri rūpējas par to, lai dzīve arī brieduma gados būtu interesanta un daudzpusīga. Seniorus pārstāvošās organizācijas ir veiksmīgi realizējušas vairākus projektus, rodot iespēju pensionāriem iemācīties jaunas prasmes, kā arī papildināt zināšanas, apmeklējot dažādas lekcijas un seminārus.

 

Pensijas vecuma cilvēki ir viena no nozīmīgām sabiedrības mazaizsargātām iedzīvotāju grupām. Lielai daļai šo cilvēku ir nepieciešams pašvaldības atbalsts ikdienas vajadzību nodrošināšanai, tādēļ pašvaldība būtisku budžeta daļu novirza palīdzības sniegšanai pensionāriem dažādu pabalstu veidā. Tie ir pabalsti maksājumiem par mājokli, veselības aprūpei un citām vajadzībām. Tāpat pašvaldība gādā par to, lai pēc pensiju indeksācijas Ventspils seniori nezaudētu iespēju saņemt sev ikdienā tik nepieciešamos pabalstus, tādēļ regulāri tiek palielināti ienākumu līmeņi sociālās palīdzības saņemšanai.

 

1.oktobrī, atzīmējot Starptautisko veco ļaužu dienu, Ventspils pilsētā notiks vairāki senioriem veltīti pasākumi, tostarp pensionāru biedrība „Ventspils liedags” saviem biedriem kultūras centrā organizēs kopsapulci. Pasākuma dalībniekiem muzikālo veltījumu sniegs šlāgerdziedātājs un dziesmu autorsKaspars Antess, bet pēc tam Liedaga biedri varēs ballēties grupas „Nakts nektārs” pavadībā.

 

Arī Ventspils Sociālās aprūpes nama “Selga” 137 cienījama gadagājuma iemītniekiem būs veltīta muzikāli izklaidējoša pēcpusdiena, kurā ar koncertu seniorus iepriecinās jaunie dziedātāji no Ventspils Jaunrades nama akustiskās solo dziedāšanas studijas.

 

Pašvaldība novēl katram Ventspils pilsētas senioram atrast veidu, kā padarīt sev īpašu šo dienu, ko atzīmē visā pasaulē.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: