Kopš 1. septembra Sociālajā dienestā Raiņa ielā 10 vai dienesta Pārventas filiālē Talsu ielā 39 pieņem iesniegumus pabalsta saņemšanai īres maksas daļējai kompensēšanai pašvaldības dzīvokļos.

Jauno dzīvokļa pabalstu paredz grozījumi saistošajos noteikumos, kas pieņemti jau šī gada janvārī, taču stājušies spēkā tikai šomēnes. Pabalstu dzīvokļa īres maksas daļējai kompensēšanai var saņemt Ventspilī deklarētie trūcīgie un maznodrošinātie, kas dzīvo pašvaldības īpašumā esošajos neprivatizētajos dzīvokļos. Tāpat šo atbalstu varēs saņemt pašvaldības dzīvokļos dzīvojošie pensionāri un personas ar invaliditāti, kurām nav likumīgo apgādnieku un kuru ienākumi nepārsniedz 257,82 eiro mēnesī.

 

Līdzīgi kā pabalsti par siltumu un ūdeni, arī pabalsts īres maksai tiks pārskaitīts pakalpojumu sniedzējiem. Personām, kuras septembrī būs pieteikušās pabalsta saņemšanai, pašvaldības SIA Ventspils nekustamie īpašumi izsūtītajā rēķinā, ko īrnieki saņems oktobra sākumā, kā atlaide maksājumam būs iekļauts piešķirtais pabalsts par septembri. Šī kārtība saglabāsies visu periodu, kamēr personai ir tiesības saņemt pabalstu.

 

Ja persona kādu iemeslu dēļ vairs nav trūcīga vai maznodrošināta, pabalsts par pēdējo mēnesi, vienalga, netiks zaudēts.

 

Trūcīgās un maznodrošinātās personas statusu dažādām iedzīvotāju kategorijām piešķir uz atšķirīgiem termiņiem: trūcīgā statusu darbspējīgajiem piešķir uz 3 mēnešiem un uz 6 mēnešiem pensionāriem un invalīdiem; maznodrošinātā statusu darbspējīgajiem piešķir uz 3 mēnešiem un uz gadu pensionāriem un invalīdiem.

 

Īres maksas pabalsta saņemšanas periods būs vienāds ar trūcīgās un maznodrošinātās personas statusa periodu, tāpēc iesniegumu tā saņemšanai persona turpmāk Sociālajā dienestā iesniegs reizē ar dokumentiem statusa iegūšanai.

 

Jāatceras, ka pabalsts tiek piešķirts tikai ar to mēnesi, kad Sociālajā dienestā iesniegts iesniegums: ja septembrī, tad pabalsts tiek saņemts jau par septembri, ja oktobrī – par oktobri utt.

 

Informācija par jauno palīdzības veidu ir nodota iedzīvotājiem ar laikraksta un interneta starpniecību, kā arī bijusi nodrukāta otrā pusē īres maksājumu rēķiniem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: