Svētdien, 13. septembrī, plkst. 12.00 notiks pēc iedzīvotāju ierosinājuma izbūvētā jaunā rotaļu un atpūtas parka Žāžciemā, Ventspilī atklāšana. Jauno parku apmeklētājiem izrādīs Karlsons, muzicēs popgrupa „Jūras akmentiņi”, būs sportiskas aktivitātes, loterija un jauno atrakciju izmēģināšana.

Šobrīd Ventspilī ir jau vairāk nekā 30 moderni bērnu rotaļu laukumi dažādos pilsētas rajonos, lai bērni varētu aktīvi rotaļāties pēc iespējas tuvāk mājām. Jaunais rotaļu un atpūtas parks Žāžciemā ir trešais lielākais Ventspilī pēc Bērnu pilsētiņas, ko izveidoja jau 2000. gadā, un bērnu parka „Fantāzija”, kas Pārventas bērnu rotaļām tika atklāts 2004. gadā.

 

Žāžciema rajonā līdz šim nebija ne parku, ne rotaļu laukumu, bet tā kā tika saņemti iedzīvotāju ierosinājumi par šāda parka nepieciešamību, tad Ventspils pilsētas pašvaldība īpaši šim mērķim 2012. un 2014. gadā iegādājās divus zemes gabalus Pulkveža un Virves ielu krustojumā.

 

Pirms parka būvniecības pašvaldība vērsās pie apkārtnes iedzīvotājiem, saņemot teju 60 ierosinājumus, kas tika izvērtēti Pilsētas attīstības komisijas sēdē.

 

Jaunajā, modernajā rotaļu un atpūtas parkā ir trīs rotaļu iekārtas ar krāsainu un triecienabsorbējošu gumijas segumu, kas piemērotas dažāda vecuma bērniem. Tāpat uzstādītas divas atsperu šūpoles, kā arī parastās šūpoles, kuras aprīkotas ar parasto, kā arī pamperveida sēdeklīti pašiem mazākajiem.

 

Pēc iedzīvotāju ierosinājumiem parkā uzstādīts gan daudzfunkcionāls trenažieris, gan četru veidu āra trenažieru grupa, kā arī izbūvēts basketbola laukums. Tika ierīkoti pastaigu celiņi, atpūtas vietas ar soliņiem un atkritumu urnām, iekārtotas apstādījumu zonas ar košumaugiem, krūmiem un jauniem kociņiem, kā arī izvietota tualete. Parks visā tā teritorijā izgaismots, un tam uzstādīts nožogojums.

 

Jaunais parks vēl nav ieguvis savu nosaukumu, tādēļ līdz š.g. 10.septembrim iedzīvotāji aicināti balsot, izvēloties no 67 pašu ierosinātiem nosaukumu variantiem. Balsot ik pēc 24 h iespējams šeit!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: