Gruzdošās šķeldas dzēšanu Ventspils uzņēmuma "Kurzemes granulas" teritorijā plānots turpināt arī naktī, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Ventspils daļas komandieris Aivars Raukaitis.

Ventspils ugunsdzēsēju komandieris atturējās prognozēt, cik ilgs laiks vēl būs nepieciešams, lai pilnībā likvidētu šķeldas gruzdēšanu: "Prognozēt ir grūti, bet šonakt gribētos pabeigt [dzēšanas darbus]." Viņš vēlreiz uzsvēra, ka šķeldas gruzdēšana nerada apdraudējumu iedzīvotājiem vai apkārtējām ēkām, jo degšanas ar atklātu liesmu nav un gruzdēšana notiek nevis uzņēmuma ražošanas telpās, bet gan šķeldas kaudzē, kas atrodas zem klajas debess, proti, uz betonēta laukuma.

Dzēšanas darbos iesaistīta uzņēmuma tehnika - trīs frontālie iekrāvēji un viens ekskavators, ar kausiem pamazām norokot gruzdošo šķeldas kaudzi. Savukārt ugunsdzēsēju autocisternas nodrošina gruzdošās šķeldas laistīšanu. "Tagad izmantojam jaudīgākus stobrus," informēja Raukaitis. Dzēšanas darbos iesaistītas četras ugunsdzēsēju automašīnas un 15 ugunsdzēsēji no Ventspils un Piltenes, kā arī vēl pāris operatīvie dežuranti no Kurzemes reģiona brigādes centra Liepājā. Kā skaidroja Raukaitis, vēl lielākus glābēju spēkus piesaistīt nav iespējams, jo tad ierobežotajā teritorijā tie cits citam traucētu.

Līdz šim esot norakta gandrīz puse no šķeldas kaudzes, kuras izmēri sākotnēji bija 42 reiz 46 metri, bet augstums ap 20 metriem. Joprojām neesot iespējams noteikt precīzu gruzdēšanas platību. "Visticamāk, ir notikusi pašaizdegšanās, bet negribu izslēgt arī citas varbūtības. Uguns perēkļa konfigurācija liek domāt, ka degšana varētu būt sākusies no iekšpuses," atzina Raukaitis, norādot, ka precīzus ugunsgrēka izcelšanās iemeslus noskaidros policija.

Kā ziņots, SIA "Kurzemes granulas" teritorijā, kas atrodas Ventspilī, šorīt ap plkst.6 izcēlies ugunsgrēks.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: