Ventspils novada sieviešu biedrība “Spārni” sadarbībā ar novada pagastu pārvaldēm jau 13. reizi organizēja Pagastu dienu, kas tradicionāli notika Ventspils Piejūras brīvdabas muzejā.

Šajā dienā Ventspilī ieradās visu pagastu un Piltenes pārstāvji, lai izrādītu gada laikā radīto, dalītos zināšanās un prasmēs, cienātu ar gardiem ēdieniem un dzērieniem, iepriecinātu ar dziesmām un dejām.

 

Šāgada Pagastu dienas moto bija “Lauku gurķis pie pilsētas preilenēm ciemoties nāk”, tāpēc tieši gurķi šajos svētkos godā cēla. Gadatirgū, par ko daļēji bija pārtapusi Piejūras brīvdabas muzeja teritorija, varēja baudīt gan ar acīm, gan sajūtām. Pagastu pašražojumu stendos un rokdarbnieku izstādēs bija gana liels un daudzveidīgs piedāvājums. 

 

 

 

Kā allaž, netrūka arī kultūras aktivitāšu. Koncertā pie vējdzirnavām Kaspars Antess izdziedāja savas skaistākās dziesmas un visus priecēja Stendes Tautas nama amatierkolektīvi: vidējās paaudzes TDK “Teika”, sieviešu vokālais ansamblis “Gaisma” un vīru vokālais ansamblis “Stende”. 

 

 

Bija radošās darbnīcas kā maziem, tā lieliem: ādas apstrādes, akmeņu apgleznošanas, stikla pūšanas, pērlīšu rotaslietu izgatavošanas, origami. Ar mazajiem apmeklētājiem spēlējās Ventspils Jaunrades nama jauniešu kluba “Knaģis” dalībnieki un ar “Saldus gotiņām” cienāja svētku atbalstītājs - Saldus pārtikas kombināts.

 

Apskati FOTO!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: