Lai gan tā dēvētie tikumības grozījumi Izglītības likumā jau stājušies spēkā, izglītības un zinātnes ministre Mārīte Seile nav pārliecināta, ka to iedzīvināšana patlaban ir prioritāte izglītībā.

Seile norādīja, ka vēl tikai notiks tikumiskās audzināšanas vadlīniju izstrāde. Viņa pauda, ka grozījumi Izglītības likumā nav labi pārdomāti un to pieņemšanas veids bija sasteigts, bez izvērstām diskusijām, bet tagad Izglītības un zinātnes ministrijai "jāpilda likuma grozījumi bez iespējas diskutēt par to".

"Tas ir jādara, bet man nav pārliecības, ka tā ir prioritāte izglītībā," sacīja ministre.

Seile minēja, ka Izglītības kvalitātes valsts dienests, tāpat kā iepriekš, sekos norisēm izglītības iestādēs, jo arī iepriekš izglītības nozari regulējošajos dokumentos tika minēta tikumība.

Kā aģentūra LETA uzzināja Valsts izglītības satura centrā (VISC), kuram uzdots izveidot darba grupu tikumiskās audzināšanas vadlīniju izstrādei, minētā darba grupa, visdrīzāk, tiks izveidota septembrī, bet pirmie rezultāti varētu būt zināmi oktobrī.

Darba grupā paveiktais darbs tiks izmantots un integrēts jaunajā kompetenču pieejā balstītā mācību satura izstrādē.

Kā ziņots, Saeima pieņēmusi grozījumus Izglītības likumā, nosakot, ka izglītības sistēma nodrošina izglītojamā tikumisko audzināšanu, kas atbilst Satversmē ietvertajām un aizsargātajām vērtībām, īpaši tādām kā laulība un ģimene.

Tāpat likums paredz, ka izglītības iestādēm, izņemot augstskolas, ir jāaizsargā izglītojamo no tādas informācijas un metodēm izglītības un audzināšanas procesā, kas neatbilst likuma mērķī ietvertajai izglītojamā tikumiskās attīstības nodrošināšanai.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: