Ventspils pilsētas pašvaldība aicina iedzīvotājus izteikt priekšlikumus par saistošo noteikumu „Par kārtību, kādā reģistrējami iesniegumi par bērna uzņemšanu 1. klasē Ventspils pilsētas pašvaldības izglītības iestādēs” projektu.

Ņemot vērā iepriekšējo 2 gadu pieredzi saistībā ar uzņemšanu 1. klasē, iedzīvotāju interesi un ierosinājumus par uzņemšanas kārtību, ir izstrādāti saistošie noteikumi, kuri precizē kārtību bērnu reģistrācijai un uzņemšanai Ventspils pilsētas pašvaldības dibinātajās vispārējās izglītības iestādēs, kas īsteno pamatizglītības programmas.

 

Saistošo noteikumu projekts paredz, ka iesniegumu pieņemšana bērnu uzņemšanai 1. klasē, vērtējot tos prioritārā kārtībā, notiek trīs nedēļas, sākot ar februāra pirmo darba dienu. Pārējos gadījumos prioritārā kārtība netiek piemērota.

 

Saskaņā ar jauno kārtību, tiktu uzņemti bērni, kas deklarēti Ventspils pilsētā vismaz kopš iepriekšējā gada 31. decembra šādā secībā:

 

- skolā mācās brālis vai māsa;

- bērns, kurš attiecīgajā skolā apmeklē obligāto pirmsskolas izglītības programmu;

- skolā uz pilnu darba slodzi strādā kāds no vecākiem.

 

Vienlaikus noteikumu projekts paredz, ka gadījumos, kad pieteikto bērnu nav iespējams nodrošināt ar vietu 1. klasē iesniegumā norādītajā skolā, Izglītības pārvalde palīdz atrast vēlamāko variantu bērna iekārtošanai citā pilsētas izglītības iestādē, kurā ir brīvas vietas.

 

Ar saistošo noteikumu projektu var iepazīties līdz 2015. gada 18. septembrim portālos www.ventspils.lv, www.ventasbalss.lv, vip.ventspils.lv, kā arī Ventspils pilsētas domes 2. stāva sēžu zāles priekštelpā (Jūras ielā 36), Gāliņciema bibliotēkā (Kuldīgas ielā 110), Galvenajā bibliotēkā (Akmeņu ielā 2), Iedzīvotāju informācijas centrā Pārventas bibliotēkā (Tārgales ielā 4), Ventspils pilsētas domes Izglītības pārvaldē (Raiņa ielā 10).

 

Jūsu viedokļus un priekšlikumus gaidīsim līdz 2015.gada 18. septembrim, sūtot ierosinājumus uz e-pastu vip@ventspils.lv, kā arī komentāros pie šīs ziņas portālos www.ventspils.lv un www.ventasbalss.lv.

 

Saistošo noteikumu projektu skatīt šeit!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: