No šī gada 1. septembra visiem 380 Ventspils pilsētas vispārizglītojošo skolu trešo klašu skolēniem papildus divām noteiktajām obligātajām sporta stundām katru nedēļu būs vēl trešā, pašvaldības apmaksāta fakultatīva sporta stunda, informēja Ventspils pilsētas domē.

Ventspils dome nolēmusi atbalstīt vienas papildu sporta stundas nedēļā pakāpenisku ieviešanu 3.-6.klašu skolēniem, šajā gadā, sākot ar trešo klašu skolēniem. Pašvaldība šo ieceri īsteno, par piemēru ņemot Latvijas Olimpiskās komitejas projekta "Sporto visa klase" metodisko programmu 3.-6.klasei, lai mērķtiecīgi uzlabotu skolēnu vispārējo fizisko sagatavotību un stāju, ieinteresētu nodarboties ar fiziskām aktivitātēm, padarītu tās par ikdienas neatņemamu sastāvdaļu, uzlabotu veselību un skolēnu dzīves kvalitāti.

Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas speciālisti, izvērtējot projekta "Sporto visa klase" rezultātus, secinājuši, ka ikvienā no pārbaudītajām klasēm ir bērni ar labu un pat teicamu fizisko un funkcionālo sagatavotību, taču lielākā daļa bērnu veicamajos testos uzrādījuši zemu fiziskās un funkcionālās sagatavotības līmeni. Izvērtējot funkcionālajos testos iegūtos rezultātus, konstatēts, ka visos testa vingrinājumos aptuveni 50% bērnu uzrāda zemu vai vidēju līmeni. Tikai daži skolēni visus testa vingrinājumus izpilda labā un pat augstā līmenī.

Ventspils pilsētas pašvaldība iedalījusi Ventspils pilsētas domes Izglītības pārvaldes 2015. gada budžetā 1971 eiro vienas papildu sporta stundas nedēļā ieviešanai pilsētas vispārizglītojošo skolu trešo klašu audzēkņiem. Turpmākajos gados pedagogu atalgojums papildu sporta stundu vadīšanai un sporta zāles nomas apmaksa tiks nodrošināta par Ventspils pilsētas pašvaldības kārtējā gada budžeta līdzekļiem.

Ventspils pilsētas pašvaldība aicina arī citas pašvaldības pievienoties iniciatīvai skolu audzēkņiem nodrošināt papildu sporta stundas, bet Izglītības un zinātnes ministriju - no 2016.gada šim mērķim rast finansējumu valsts budžetā.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: