Livonijas ordeņa pils kapelā, Ventspilī notika svinīgs pasākums par godu 2. Ventspils kājnieku pulka izveides 96. gadadienai un tā karoga atdzimšanai.

Pulks tika izveidots 1919.gadā, bet divus gadus vēlāk - 1921.gada 8.augustā Ventspils sabiedrības pārstāvji – mācītājs Teodors Grīnbergs, Oskars Grothuzs un toreizējais pilsētas prefekts Dāvids Šmitmanis pasniedza pulka komandierim pulkvežleitnantam Puriņam iesvētītu karogu. Tālākais karoga liktenis nav zināms, jo Latvijas valsts okupācijas laikā tas zudis.

 

Vēsturiskā karoga autentiskas kopijas izveides iniciators ir Zemessardzes veterāns, virsseržants Ilgars Puškevics, kurš uzskata: „Mūsu pienākums mūžīgā piemiņā paturēt varoņus, kas Latvijai izcīnīja brīvību un neatkarību. Svarīgi arī zināt zem kādiem kaujas karogiem varoņdarbi veikti”.

 

Apskati foto! 

 

Karoga kopijas izveidi, saglabājot nozīmīgu vēstures liecību, finansējusi Ventspils pilsētas dome. Livonijas ordeņa pilī notiekošajā pasākumā Ventspils pilsētas pašvaldības pārstāvis karogu nodeva Zemessardzes 46. Ventspils kājnieku bataljonam, kas pulcē brīvprātīgos, kuri patriotisma jūtu vadīti vēlas rūpēties par valsts drošību un aizsardzību.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: