Žāžciemā, Virves ielā 3, izveidots jauns bērnu rotaļu laukums, kurš tapis pēc iedzīvotāju ierosinājuma.

Laukuma trīs rotaļu iekārtas ļoti atšķiras no citos bērnu parkos un pagalmos redzētajām. Kā raganas mājiņas pasakās – it kā šķības un greizas, fantāziju un iztēli rosinošās trīs jaunās spēļu iekārtas noteikti patiks mazajiem un ne tik mazajiem ventspilniekiem. Rotaļu laukumā labi jutīsies un sev piemērotu nodarbošanos atradīs bērni jau no gada vecuma. Iespaidīgākā no iekārtām ir septiņus metrus augsts tornis ar vairākām rotaļāšanās platformām un nobraucienu pa slīdreni, dažādu veidu šūpolēm, kāpšanas un rāpšanās iespējām. Ierīkots arī ar gumijas segumu klāts basketbola laukums, āra trenažieri, soliņi.

 

Vēl projektēšanas stadijā pašvaldība vērsās pie Žāžciema iedzīvotājiem, lai uzzinātu viņu ierosinājumus un viedokļus. Saņemtajās 59 iedzīvotāju atsauksmēs izteiktie galvenie ieteikumi, iepriekš izskatīti un izanalizēti domes Pilsētas attīstības komisijā, ir ievēroti: laukumā iebūvēti arī āra trenažieri, izvietota pārvietojamā tualete, laukumu ieskauj sētiņa, kas to drošības nolūkos norobežo no blakus ielām, ierīkots apgaismojums un stādījumi, kas kopā ar celiņiem un dažādu krāsu segumiem zem iekārtām rada košas un sakārtotas vides labo auru.

 

Komunālās pārvaldes direktors Andris Kausenieks pastāstīja, ka ideja par šīs spēļu vietas izveidošanu aizsākusies pirms četriem gadiem, kad Ventspilī apzinātas teritorijas, kur perspektīvā varētu tādas veidot. Viena no tām – Žāžciema teritorija, kurā atrodas aptuveni 500 individuālo dzīvojamo māju.

 

Nolūkotais klajums Virves un Pulkveža ielas krustojumā piederēja privātiem īpašniekiem, tāpēc pašvaldība to iegādājās. Viena no īpašniecēm dzīvoja Austrālijā, pirkšanas process ieilga, taču noslēdzās veiksmīgi.

 

Savukārt pati lielākā rotaļu iekārta noskatīta, pirms pāris gadiem apmeklējot izstādi Berlīnē. Tur tā arī iegādāta, un, tā kā iekārta pabijusi izstādē, kur bērni savām spēlēm to jau izmantojuši, tās cena samazināta gandrīz uz pusi – no 70 uz 38 tūkstošiem eiro.

Rotaļu laukuma projektu izstrādāja firma Skizo,būvējafirmaSamrode, bet āra trenažierus izgatavoja Ventspils firma Parkit.

 

Laukums ir pabeigts; gaidot, kad sadīgs un iesakņosies zālīte apzaļumotajās vietās, tā atklāšana paredzēta augusta beigās.

 

Vēl tikai atliek laukumam dot vārdu – ventspilnieki aicināti savus ierosinājumus sūtīt uz e-pastu marketings@ventspils.lv.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: