Krievvalodīgo skolēnu latviešu valodas apguvi ietekmē tas, kā viņi spēj strādāt ar tekstu, uzskata Izglītības un zinātnes ministrijas eksperti.

Ventspils 3. vidusskolas skolēni attīsta savas iemaņas latviešu literatūras stundās.

Pēdējā laikā daži eksperti pauduši viedokli, ka krieviski runājošie skolēni zaudējuši motivāciju apgūt latviešu valodu.

Skolotāja Ramona Vagale, balstoties uz savu pedagoģisko praksi, apgalvo, ka trīs ceturtdaļas krievu skolēnu ir motivēti mācīties latviešu valodu. «Tie ir tie skolēni, kas nolēmuši saistīt savu nākotni ar Latviju,» saka skolotāja. Atlikusī ceturtdaļa pašreizējo vidusskolēnu plāno turpināt izglītību vai strādāt ārzemēs – Eiropā vai Krievijā, un uzskata, ka latviešu valoda viņiem nav vajadzīga.

Ramona Vagale ceturto gadu māca latviešu valodu un literatūru Ventspils 3. vidusskolā. Šajā laikā viņas audzēkņi guvuši labus rezultātus Latvijas mērogā. Pagājušā gada absolvente Jekaterina Seraja ieguvusi pirmo vietu eseju konkursā Es Latvijā, kurā piedalījās 537 skolēnu no 172 Latvijas skolām. Savukārt 10. klases skolniece Jevgeņija Žukovska ieguvusi otro vietu valodu viktorīnā, kurā piedalījās visas Latvijas skolas. 12. klases absolventi šogad uzlabojuši latviešu valodas centralizētā eksāmena rezultātus.

Vairāk par šo izglītības tēmu lasiet rītdienas Ventas Balsī.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: