Jau teju mēnesi jaunietis no Ventspils Kirils Karpenko varonīgi cīnās ar smagu slimību, kas viņu atrāva no izlaiduma eksāmeniem. Kirila ārstēšanai joprojām ir vajadzīgs liels daudzums donora asiņu.

Otrdien, 7. jūlijā, no plkst. 10 līdz 15 donora asinis Kirila ārstēšanai varēs nodot Ventspils 3. vidusskolā, uz kurieni pēc skolas vadības lūguma speciāli šim nolūkam ieradīsies divas Valsts asinsdonoru centra brigādes. Donori varēs izmantot visas paredzētās atlaides, līdzi ir jābūt pasei un bankas konta numuram, uz kuru tiks pārskaitīta nauda par nodotajām asinīm. 3. vidusskolas direktore Vera Šengelija aicina visus, kas vēlas, nodot asinis un palīdzēt Kirilam, iepriekš reģistrējoties pa tālr. 63624505.

 

Pirmie aicinājumi palīdzēt Kirilam vainagojās ar aktīvu un vērienīgu ventspilnieku atsaucību. Kad sociālajos tīklos izskanēja informācija, ka Ventspils skolēnam ir vajadzīgs liels daudzums asiņu viņa dzīvības glābšanai, Ventspils slimnīcas Asins sagatavošanas nodaļā un līdzīgās citu pilsētu nodaļās vērsās simtiem dažāda vecuma cilvēku. Patlaban Kirils joprojām ārstējas Rīgas slimnīcā Linezers, bet veiktā terapija sniegusi pirmos pozitīvos rezultātus. Puisis vairs nav komā un patstāvīgi spēj uzņemt barību. Skolas direktora Vera Šengelija iepriecināja Kirila vecākus, sacīdama, ka viņš ir veiksmīgi nokārtojis centralizētos vidusskolas eksāmenus. Negaidīti uzbrūkot slimībai, puisis nepaguva nokārtot eksāmenu dzimtajā valodā, taču pēc ārstu slēdziena viņš tika no tā atbrīvots un, tāpat kā visi viņa klases biedri, saņems atestātu par vidusskolas beigšanu. Kirila Karpenko veselības stāvoklim rūpīgi seko līdzi viņa draugi, klasesbiedri, skolotāji un daudzi ventspilnieki, kuri personīgi viņu nepazīst, bet arī būtu gatavi viņam palīdzēt.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: