Ventspils pilsētas pašvaldība kā katru gadu, tuvojieties jaunajam mācību gadam, sniegs materiālu atbalstu mācību līdzekļu iegādei skolēniem no trūcīgām un maznodrošinātām ģimenēm. Pabalstu mācību līdzekļu iegādei Sociālais dienests sāks izmaksāt no š.g. 17.augusta un šogad pirmo reizi pabalsts tiks piešķirs iepirkumu kartes veidā.

Pabalsta apmērs ir 30 eiro, līdz ar to šādā vērtībā būs arī iepirkumu karte, ar kuru veikalā būs iespējams iegādāties nepieciešamos mācību līdzekļus.

Jaunā prakse izniegt pabalstu iepirkumu kartes veidā ieviesta tādēļ, lai gūtu pārliecību, ka pašvaldības sniegtā palīdzība patiešām tiek izlietota paredzētajam mērķim, jo Sociālais dienests ne reizi vien saskāries ar gadījumiem, kad ģimene pabalstu saņem, bet bērniem mācību līdzekļi netiek iegādāti.

Lai izvēlētos veikalu iepirkumu karšu izniegšanai, Sociālais dienests organizē iepirkumu procedūru un pašlaik var pietiekties tie uzņēmēji, kuri vēlēsies iesaistīties iepirkumu karšu izsniegšanā bērniem no trūcīgām un maznodrošinātām ģimenēm.

Savukārt trūcīgie un maznodrošinātie bāreņi un bez vecāku gādības palikušie bērni, kuri mācās vispārizglītojošā skolā, profesionālajā izglītības iestādē vai turpina studijas augstskolā, pašvaldības piešķirto pabalstu mācību līdzekļu iegādei varēs saņemt tāpat kā līdz šim.

Naudas pabalsta apmērs bāreņiem un bez vecāku gādības palikušiem bērniem no trūcīgām vai maznodrošinātām ģimenēm atkarīgs no izglītības iestādes, kurā persona mācās:

  • vispārējās izglītības iestādē - 43.00 EUR,

  • profesionālās vidējās izglītības iestādē – 62.00 EUR,

  • augstskolā – 121.00 EUR.

Kopumā plānots, ka pašvaldības sniegto atbalstu mācību līdzekļu iegādei varēs saņemt 300 bērni un jaunieši no trūcīgām un maznodrošinātām ģimenēm, kā arī 25 bāreņi. Pavisam pabalsta izmaksai 2015.gadā Ventspils pilsētas pašvaldība paredzējusi finansējumu 10 146 EUR apmērā.

Pabalstu mācību līdzekļu iegādei varēs saņemt līdz 30.septembrim Sociālajā dienestā, Raiņa ielā 10 vai Talsu ielā 39 (Pārventas iedzīvotājiem). Lai saņemtu pabalstu, skolēna vecākiem vai arī skolēnam pašam (no 18 gadu vecuma) Sociālajā dienestā jāuzraksta iesniegums. Ja mācību iestāde neatrodas Ventspils pilsētas pašvaldības teritorijā, tad jāiesniedz arī izziņa no attiecīgās mācību iestādes.

Ar drošu elektronisko parakstu un laika zīmogu parakstītus iesniegumus iedzīvotāji var sūtīt uz Sociālā dienesta elektroniskā pasta adresi socdienests@ventspils.lv.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: