Pagājušajā nedēļā notika Ventspils pilsētas domes priekšēdētāja Aivara Lemberga un viņa vietnieka Didža Ošenieka tikšanās ar Baltijas valstīs un Skandināvijā lielākā prāmju operatora „Stena Line” vadību un arī kontrolpaketes īpašnieku.

Viņš izteica gandarījumu, ka 2015.gada pirmajos piecos mēnešos prāmju līnijā no Ventspils uz Zviedrijas ostu Nineshamnu būtiski palielinājusies pasažieru un vieglo auto plūsma. Pārvadāti par  46% vairāk pasažieri  un 41% vairāk auto.

Stena Lines pārstāvji informēja, ka ņemot vērā aizvien pieaugošo interesi par maršrutu ceļotāju vidū, tiek izskatīta iespēju tuvāko trīs gadu laikā palielināt reisu skaitu maršrutā Ventspils – Ninsehmana- Ventspils. Tāpat tiek izskatīta iespēja, ka   atsevišķos reisos  kursēs pasažieru prāmis, kas nodrošinās vēl  lielāku  komfortu ceļotājiem.

Iknedēļas prese konferencē Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs informēja, ka „Stena Line” vadība izteikusi atzinību arī Ventspils Brīvostas kvalitatīvajam darbam. Lembergs uzskata, ja prāmju līnijas operators savus plānus realizēs, tad Ventspils pilsētas mārketinga aktivitātes būtu jāsaskaņo ar „Stena Line” kompānijas mārketinga aktivitātēm konkrētajā Zviedrijas reģionā, īpaši pasažieru pārvadāšanas jomā. Tas būtu izdevīgi arī Ventspilij. Palielinoties ceļotāju skaitam, ieguvēji būtu Ventspils pakalpojumu sniedzēji, t.sk. ēdināšanas un izmitināšans uzņēmumi. 

Tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS aptaujas rezultāti liecina, ka Ventspils viesi prāmjus min kā vienu no ērtākajiem un ekonomiski izdevīgākajiem transporta veidiem, lai nokļūtu Zviedrijā un Vācijā.

Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Didzis Ošenieks stāsta: „Kopš 2004.gada, Ventspils naktsmītnēs nakšnojošu tūristu skaits pieaudzis par apmēram 84%. Sākot kursēt pasažieru prāmim šis skaits varētu augt vēl straujāk. Jaunajam izaicinājumam laikus jāgatavojas gan naktsmīņu īpašniekiem, gan ēdināšanas uzņēmumiem, piedāvājot zviedru ceļotāju prasībām atbilstošus pakalpojumus.” 

Šobrīd Stena Line piedāvā uz Zviedriju  no Ventspils doties septiņas reizes nedēļā ar diviem prāmjiem: Stena Flavia un Scottish Viking. Klienti var izvēlēties dažādu kategoriju kajītes un sev ērtāko pārbrauciena laiku, jo pieejami gan dienas, gan nakts reisi. Piemēram, ekonomiskajā piedāvājumā automašīnas un tās vadītājam būs jāšķiras no 65 EUR. Pārbraucienu ērtu dara iespēja apmeklēt uz kuģa esošo  restorānu, bāru, veikalu un atpūtas zonu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: