Trešdien, 10. jūnijā, Ventspils pilsētas dome nolēma veikt darbības saistībā ar ēkas Pils ielā 23, Ventspilī, nojaukšanu.

Lēmums pieņemts, lai nodrošinātu Ventspils pilsētas iedzīvotājiem un tās viesiem drošu un sakārtotu pilsētvidi. Ventspils pilsētas dome aktīvi risina jautājumus par Ventspils pilsētā esošo nekustamo īpašumu sakārtošanu un uzturēšanu atbilstoši normatīvo aktu prasībām.

 

Apskati foto, kāda izskatās Pils ielas ēka!

 

2015. gada 26. maijā Ventspils pilsētas domes Būvniecības administratīvās inspekcija, pamatojoties uz Ventspils pilsētas pašvaldības policijas ziņojumu par nogruvumu Pils ielā 23, Ventspilī, apsekoja ēku un konstatēja, ka ēka atrodas avārijas stāvoklī.

 

2015. gada 27. maijā Ventspils pilsētas domes Arhitektūras un pilsētbūvniecības nodaļa un Būvniecības administratīvā inspekcija, pildot būvvaldes funkcijas, pieņēma lēmumu, ar kuru uzdeva īpašniekam G.V. realizēt noteiktas darbības, noteiktā secībā, lai novērstu avārijas stāvoklī esošās ēkas bīstamību un apdraudējumu cilvēku drošībai un mantai.

 

Līdz šim brīdim īpašnieks nav uzsācis lēmuma izpildi, nav veicis tajā noteiktās darbības, noteiktajos termiņos, kā arī nav novērsis ēkas bīstamību.

 

Ventspils pilsētas dome uzdevumā būvkomersanta SIA “Būves birojs” sertificēts būvinženieris R.Bretšneiders veicis tehnisko apsekošanu, kurā norāda, ka ēkai Pils ielā 23, Ventspilī, konstatēta pamatu sēšanā ēkas stūros un nesošās vidus sienas pamatā, caurejošas plaisas pamatu konstrukcijā, citas raksturīgas pamatu nosēšanās pazīmes, mūrēto velvju caurejošs plaisājums, kas nenodrošina ķīļveida mūra velvēm raksturīgo nestspēju. Tāpat ēkai iebrukuši koka starpstāvu pārsegumi, kas veicinājis ēkas sienu noturības zudumu un ka avārijas stāvoklī atrodas visas nesošās sienas. Ēkai nav konstruktīvā satura, ir tikai deformētas ar būtiskām novirzēm no vertikalitātes mūra sienas, kas ārējo faktoru ietekmē (piem., vēja brāzmas, mitruma piesātinājums vai transporta kustības izraisītās vibrācijas) var nogrūt. Grūstot kādam nesošās sienas posmam, dinamiskās slodzes rezultātā, var sagrūt visa ēka. Avārijas stāvoklī atrodas visas nesošās sienas, kur ar vislielāko sabrukšanas risku ir ēkas ielas fasādes ārsienas zona. Visas ēkas nesošās konstrukcijas ir īpaši bīstamas, satrunējušas, ķieģeļu mūra erozijas procesa rezultātā kļuvušas nedrošas un bīstamas, kas, nodrūpot vai sagrūstot, apdraud trešo personu veselību un dzīvību.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: