27. jūnijā plkst. 19 Ventspilī Reņķa dārzā notiks starptautiskā folkloras festivāla „Baltica 2015” ieskaņas pasākums.

Tajā piedalīsies ventspilnieki – latviešu folkloras kopa „Laipa”, krievu folkloras kopa „Zdravica” un lībiešu folkloras kopas „Kāndla” un „Piški kāndla”. Tā kā folkloras festivāls ir arī amatnieku un stāstnieku svētki, pasākumu kuplinās Ventspils amatnieki ar saviem darinājumiem un ventiņu stāstniece Līga Reitere. „Brīvā mikrofona” viesi būs dziesmu ansamblis „Ventiņ” un Talsu Tautas teātris. Vakara noslēgumā, ugunskura gaismas vienoti, cilvēki varēs dalīties ar stāstiem par tām vērtībām, ko mantojuši no iepriekšējām paaudzēm.

Lai atgādinātu sabiedrībai par starptautiskā folkloras festivāla „Baltica” nozīmību sabiedrisko procesu un Latvijas kultūras dzīves kontekstā, 27. jūnijā 27 vietās visos Latvijas etnogrāfiskajos novados folkloras kopas piedalīsies festivāla ieskaņas pasākumos. Līdzīgi kā kādreiz ļaudis stiprināja savu vienotības izjūtu akcijā „Baltijas Ceļš”, šo ieskaņas pasākumu laikā pulksten 19 vairāk nekā trīsarpus tūkstoši folkloras kopu dalībnieki visās 27 vietās vienosies dziesmā, dziedot „Tēvu tēvi laipas met, bērnu bērni izlaipos. Tā bērniņi laipojat, ka pietika mūžiņam!”

Ieskaņas sarīkojumus sadarbībā ar Latvijas Nacionālo kultūras centru un Latvijas pašvaldībām rīko tradicionālās kultūras biedrība „Aprika”. Pasākumi tiek finansēti no Latvijas Valsts Kultūrkapitāla fonda projektu konkursos iegūta finansējuma.

Ieeja pasākumā – bez maksas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: