30. maijā “ZZ Festivāla” laikā tika noteikti un apbalvoti talantu konkursa “ZZ Talanti” uzvarētāji no pieciem Latvijas reģioniem. Par uzvarētāju Kurzemes talantu vidū kļuva Ventspils Centra sākumskolas 5.a klases skolniece Evelīna Riekstiņa, kas žūriju pārsteidza ar savu show dance deju prasmi.

No projekta rīkotājiem sarunu kartes “Zelta Zivtiņa” un tehnoloģiju kompānijas “Huawei” Evelīna saņems stipendiju sava talanta attīstībai 400 EUR vērtībā.

Konkursa finālā tika noskaidroti pieci labākie dalībnieki, pa vienam no katra reģiona, kas savā starpā sadalīja projekta balvu fondu – 2000EUR. Talantus vērtēja konkursa žūrija, kas par labāko Kurzemes dalībnieku vidū atzina Evelīnu Riekstiņu. Līdz ar viņu par uzvarētājiem tika atzīti dziedātāja Adriana Miglāne (Zemgale), flamenko ģitārists Rihards Krilovs (Latgale), dejotājs Ričards Reismanis (Vidzeme) un ritma ansamblis Rythmixx (Rīgas reģions). Savukārt tehnoloģiju kompānijas “Huawei” speciālbalvu, modernu Huawei P8 Lite viedtālruni ieguva Amanda Bašmakova, kas pārsteidza žūriju ar savu balsi un ģitārspēli.

Evelīna ir ļoti daudzpusīga meitene – viņa ir karsējmeitene, dejotāja, kā arī dzied jauniešu ansamblī.  Konkursā nolēmusi pieteikties, jo vēlējās parādīt savu talantu plašākai publikai un pierādīt, ko var meitene no Kurzemes. Viņa dejo “BK Ventspils” mazo karsējmeiteņu komandā un konkursa stipendiju plāno ieguldīt, piedaloties konkursos ārpus Latvijas, jo Latvijā nav show dance dejotāju. Meitene atzīst, ka deja viņai ir sirdslieta, ar kuru viņa vēlētos saistīt arī savu nākotni, kļūstot par profesionālu dejotāju, bet vēlāk iespējams arī par horeogrāfi vai deju pasniedzēju.

Projekts “ZZ Talanti” tika aizsākts šī gada aprīlī un norisinājās trīs atlases kārtās. Pirmās atlases kārtas ietvaros jauniešiem bija jāiesūta video, kurā tiek demonstrēts viņu talants. Otrā atlases kārta norisinājās 23. maijā Rīgā, un tajā piedalījās labākie pirmās kārtas dalībnieki, kurus profesionāla žūrija vērtēja, ņemot vērā gan klātienes uzstāšanos, gan iesūtītos pieteikumus un video. Bet 14 labākie otrās kārtas dalībnieki no visas Latvijas ieguva iespēju startēt finālā – 30. maijā demonstrēt savu talantu tūkstošiem “ZZ Festivāla” apmeklētāju uz lielās skatuves Dzintaru pludmalē.

ventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: