Ceturtdien, plkst. 10:00, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests visā Latvijā uz 3 minūtēm ieslēdza civilās apziņošanas un trauksmes sistēmu (trauksmes sirēnas), lai pārbaudītu tās tehnisko stāvokli un konstatētu bojājumus vai traucējumus trauksmes sirēnu darbībā un to skaņas signāla dzirdamību.

Atšķirībā no citām reizēm, kad trauksmes sirēnas tika ieslēgtas no centrālās vadības pults, pirmo reizi katra no sirēnām tika ieslēgta manuāli. Šādas izmaiņas tika ieviestas, lai pārbaudītu VUGD gatavību operatīvi iedarbināt visas vai atsevišķas trauksmes sirēnas un sistēmas darbību situācijā, kad ir pārrāvumi radiosakaru darbībā.

 

Manuāla iedarbināšana tika veikta 148 no 164 Latvijā uzstādītajām trauksmes sirēnām. Netika iedarbinātas tās trauksmes sirēnas, kuras šobrīd atrodas remontā, ir demontētas, jo tiek mainīts jumta segums.

 

No pārbaudītajām 148 sirēnām, bez traucējumiem un bojājumiem darbojās 132 trauksmes sirēnas. Savukārt, 16 sirēnām nedarbojās skaņa, nestrādāja rotācijas mehānisms vai tās vispār nedarbojās.

 

No 28 Latgalē pārbaudītajām trauksmes sirēnām darbojās 26, Kurzemē no 33 sirēnām – 29, Zemgalē – no 23 trauksmes sirēnām bez traucējumiem darbojās 21, Vidzemē no 30 sirēnām – 27, savukārt Rīgā un Rīgas reģionā no 34 pārbaudītajām sirēnām bez darbības traucējumi nostrādāja 29 trauksmes sirēnas.

 

Šogad VUGD 112 Zvanu centri saņēma 47 zvanus no satrauktiem iedzīvotājiem, kuri nebija ieguvuši informāciju par notiekošo trauksmes sirēnu darbības pārbaudi, kas ir mazāk nekā citas reizes, kad saņemti vidēji 80 iedzīvotāju zvani.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: