SMScredit.lv Virslīgas 8.kārtas noslēdzošajā spēlē čempione "Ventspils" ar 2:0 pārspēja "Mettu"/LU, nošaujot divus zaķus ar vienu šāvienu - pārtraukta ieilgusī sērija bez gūtiem vārtiem, kā arī pārņemta vadība turnīrā. Vārtus "Ventspils" labā guva Šeiks Diaņs un Ģirts Karlsons.

"Ventspils" nometnē situācija pirms šīs dienas bija vairāk nekā saspringta, un, domājams, pārāk komfortalbi nejutās arī čempionu treneris Jurģis Pučinsks. Viņa komanda vārtus nebija guvusi ļoti, ļoti sen - pēdējās 56 minūtēs kausa mačā pret "Spartaku" (neskaitot pendeles), tad trīs spēlēs Virslīgā (0:0 gan pret "Skonto", gan pret "Liepāju", gan pret "Jelgavu"), un arī kausa finālā pret "Jelgavu" (0:2), gandrīz visu cīņu pavadot vairākumā. Kopā sausais periods sastādīja 416 minūtes jeb gandrīz septiņas stundas! Mājas spēlē pret "Mettu"/LU šī drausmīgā sērija obligāti bija jāpārtrauc.

Neskatoties uz vājo finālu, Pučinsks palika uzticīgs tam pašam vienpadsmitniekam. Savukārt Andris Riherts pēc uzvaras Gulbenē (2:0) veica trīs izmaiņas - diskvalificētā Alekseja Giļņiča, Romana Rožkovska un Roberta Uldriķa vietā laukumā tika Kristaps Priedēns, Edijs Joksts un Ingars Sarmis Stuglis, kurš atgriezās pēc mača diskvalifikācijas.

Arī šīs dienas spēles pirmajās minūtēs "Ventspils" neizskatījās diez ko pārliecinoši, tomēr jau 12.minūtē izdevās veiksmīgi atklāt rezultātu - no distances sita Alans Siņeļņikovs, bumba, atsitoties pret Šeiku Diaņu, mainīja lidojuma virzienu un precīzi ielidoja Oskara Darģa sargāto vārtu stūrī. "Ventspils" sausā sērija pārtrūka pēc 428 minūšu gara posma.

Pēc iesistajiem vārtiem "Ventspils" ieguva pārliecību un pilnībā sāka kontrolēt notikumu gaitu. Tiesa, puslaika vidū kontrole pār spēli bija jāpārņem tiesnesim, jo izvērtās pamatīga grūstīšanās, kas noslēdzās ar četrām dzeltenajām kartītēm. Ventspilnieki meklēja otros vārtus, taču līdz pārtraukumam tos neatrada, turklāt "pazaudēja" savainojumu guvušo Siņeļņikovu, savukārt "Mettas" izpildījumā var atzīmēt vienīgi draudīgo Edgara Vardanjana sitienu pretuzbrukumā.

Otros vārtus ventspilnieki atrada neilgi pēc pārtraukuma - saņēmis bumbu soda laukumā, precīzi sita Ģirts Karslons (2:0), kuram tie kļuva par 117.vārtiem Virslīgā, panākot Kristapu Grebi. Vairāk vārtu Virslīgas vēsturē ir tikai Mihailam Miholapam, Viktoram Dobrecovam un Vitam Rimkum.

Gandrīz uzreiz pēc rupjas Arta Ojāra Ostrovska kļūdas "Ventspils" varēja gūt arī trešos vārtus, savukārt pretējā pusē "Mettas" pretuzbrukums ļāva uzsist Andrejam Siņicinam - neprecīzi. Daudz labāka iespēja mettiešiem radās brīdi vēlāk pēc stūra sitiena - Vitālijs Meļņičenko pa īstam glāba savējos. "Mettas" 5-10 minūšu ofensīva noslēdzās ar pendeles pieprasīšanu pēc tam, kad bumba trāpīja pa "Ventspils" futbolista, iespējams, roku. Tiesnesis nesvilpa. 73.minūtē "Metta" atkal pavisam reāli varēja gūt vārtus - pēc vairāku piespēļu kombinācijas gar pašu vārtu stabu aizsita uz maiņu nākušais Maksims Daņilovs. "Ventspils" ne bez pūlēm nosargāja savus vārtus sausā - uzvara ar 2:0, kas ļāvis "Ventspilij" pārņemt vadību turnīrā.

sportacentrs.com

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: