Saeima šodien otrajā lasījumā atbalstīja grozījumus Dzīvesvietas deklarēšanas likumā, paredzot, ka vecāki pašvaldībā, reģistrējot bērna dzimšanu, vienlaikus varēs deklarēt mazuļa dzīvesvietu.

 

 

 

Likumprojekts paredz, ka dzimšanas reģistra ierakstā norādītā adrese, reģistrējot bērna dzimšanu, uzskatāma par deklarēto dzīvesvietu, ja vienlaikus ar dzimšanas reģistrācijas faktu ir noteikts bērna tiesiskais statuss.

 

Likumprojekts arī nosaka, ka adrese, kura līdz 2016.gada 30.jūnijam norādīta Iedzīvotāju reģistrā, reģistrējot bērna dzimšanu vai izsniedzot personai uzturēšanās atļauju, reģistrācijas apliecību, pastāvīgās uzturēšanās apliecību vai nosakot tiesisko statusu, no 2016.gada 1.jūlija uzskatāma par personas deklarēto adresi.

 

Patlaban bērna dzimšanas faktu reģistrē pašvaldības dzimtsarakstu nodaļā, taču, lai deklarētu bērna dzīvesvietu, visbiežāk vecākiem jādodas pie cita pašvaldības darbinieka.

 

Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes informācija liecina, ka patlaban jau 15 pašvaldībās vecāki vienlaikus var gan reģistrēt jaundzimušo, gan arī deklarēt viņa dzīvesvietu.

 

LETA

 

 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: