Trešdienas vakarā kāds aculiecinieks portālam ventasbalss.lv atsūtīja fotogrāfiju, kurā redzams, ka Staldzenes jūras krastā guļ beigta mežacūka.

Ventasbalss.lv sazinājās ar Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) Ziemeļkurzemes reģionālās pārvaldes vadītāju Ivaru Kolodu, kurš pastāstīja, ka atrasto mežacūku orgāni nosūtīti uz laboratoriju, lai pārbaudītu, vai dzīvnieks nav bijis inficēts ar Āfrikas cūku mēri (ĀCM). Atrasto mežacūku nekavējoties savācis uzņēmums SIA “A” .

 

Pārtikas un veterinārā dienesta Ziemeļkurzemes reģionālās pārvaldes vadītājs Ivars Koloda: '' PVD inspektore noņēmusi paraugu, lai izslēgtu Āfrikas cūku mēra iespējamību un jau šodien paraugi ceļo uz laboratoriju Rīgā. Līķi pēc atbildes saņemšanas tiks iznīcināti. Jāatzīmē, ka šī vakar nebija vienīgā no jūras izskalotā meža cūka. Vēl viena savākta un paraugs noņemts Liepenē, virzienā no peldvietas uz Kolku''.

 

Ivars Koloda vēlreiz uzsver, ka svarīgi ir nebūt vienaldzīgiem: ''Šajā gadījumā izskatās, ka atkal,tāpat kā pērn rudens pusē, kāds cūku bariņš aizgājis peldēt un cūkas pārvērtējuši savus spēkus, iespējams, noslīkušas. Taču laboratorija noteikti teiks savu vārdu, ir vai nav tas negaidītais ciemiņš mēris. Gribas ticēt, ka arī šoreiz vēji pūtīs pāri. Taču modriem jābūt visu laiku! Medniekiem aktīvi jāmedī, zemniekiem maksimāli jāievēro piesardzība un biodrošība''.

 

Koloda ir gandarīts, ka iedzīvotāji nav vienaldzīgi un informē par šādiem gadījumiem. Vienalga, vai tas ir PVD, vai Valsts meža dienests vai policija, vai pašvaldība. Visas šīs iestādes savstarpēji sadarbojas, sazinās un rīkojas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: