Šogad Ventspils pavasarī uzziedējusi īpaši krāšņi. Visu varavīksnes krāsu gammā rotātā pilsēta mudina arī privātmāju īpašniekus darīt savu dārziņu koptu un skaistu. Kā ik gadu – konkursa Pilsētas rota ietvaros tiks izvērtēti paši, paši pievilcīgākie, krāšņākie un oriģinālākie Ventspils iedzīvotāju dārzi.

Konkursam „Pilsētas rota 2015” var pietiekties līdz š.g. 24.jūlijam, zvanot p/i „Komunālā pārvalde” pa tel.nr. 636 24269, vai arī rakstot elektroniski uz e-pastu: kom.parvalde@ventspils.lv.


Konkursa žūrijas komisija atsevišķi vērtēs konkursam pieteiktās adreses, kā arī papildus veiks savu vērtējumu „skatā no malas”, braucot pa pilsētas ielām un atzīmējot tās teritorijas, kas visvairāk izceļas un piesaista uzmanību.


Konkursā tiks vērtēta individuālo dzīvojamo māju teritoriju sakoptība, augu atbilstība vietējiem augšanas apstākļiem, labiekārtojuma elementu kvalitāte, kompozīcija, oriģinalitāte, augu sortiments, dizains, tiks vērtēti žogi, vārti un vārtiņi, mājas nr. zīmes, karoga vietas, priekšdārziņi un pieguļošās teritorija - zālieni, koki, krūmi, puķes un citi dārza labiekārtojuma elementi. Eksperti vērtēs arī augu izvietojumu, saderību, pielietojumu un arhitektūras mazās formas, kas bez lieka izskaistinājuma, atbilstoši vietējām tradīcijām, iekļaujas mūsdienīgā pilsētvidē.

Titula “Pilsētas rota 2015” ieguvēji tiks paziņoti līdz š.g. 3.augustam. Kā pateicība Ventspils pilsētā labāko žūrijas vērtējumu ieguvušo individuālo dzīvojamo māju īpašniekiem, valdītājiem vai lietotājiem tiks organizēta apmaksāta ekskursija ar autobusu, kas šogad plānota uz kaimiņzemes Lietuvas dārziem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: