«Palīdziet izglābt kaķīti, kurš iestrēdzis starp veikala sienu un konteineru, kuru veikals izmanto kā noliktavu!» Ar apmēram tādu uzsaukumu sociālajos tīklos aizsācies stāsts nu ir beidzies. Tiesa, ar nelielu kriminālu piesitienu.

Kā stāsta līdzjūtīgie Lielā prospekta iedzīvotāji, kaķis nokļuvis lamatās pagājušā gada vidū. Viņš dzīvojis nelielā nišā starp kravas konteineru un veikala Alete sienu. Līdz brīdim, kad kaķis neizskaidrojamā veidā tur nokļuva, viņu piebaroja kāda padzīvojusi dāma: «Tolaik viņš vēl bija kaķēns, ļoti mīlīgs. Kā kaķēns nokļuva nišā – nav zināms. Bet, reiz viņu tur atradusi, caur nelielu caurumu es turpināju kaķi barot. Tikt ārā viņš vairs nespēja.»

 

Kad cienījamā vecuma kaimiņiene nokļuva slimnīcā, kaķi turpināja barot citi mājas iedzīvotāji. Par to, ka kaķis nokļuvis lamatās, bija zināms daudziem. Vienīgais veids, kā dzīvnieku pabarot – iebāzt barību pa nelielu caurumu starp konteineru un betonu. Pie tam ēdamais tika maksimāli samitrināts, lai tādējādi kompensētu ūdens trūkumu. Tiesa, ūdens nišā varēja nokļūt arī lietus veidā.

 

Aktīvisti aizcīnījās līdz pilsētas domei, jo paši atrisināt problēmu nespēja. Vēlāk notikuma vietā ieradās gan municipālā policija, gan glābšanas dienests. Pēc aculiecinieku vārdiem, atbraukušie glābēji uzreiz ieteica problēmas risinājumu – izsist divus ķieģeļus no sienas izciļņa, tādējādi izveidojot spraugu starp veikala sienu un konteineru. Bet glābēju rokas saistīja privātīpašuma likums, par kuru atgādināja veikala īpašnieks.

 

Ļoti savāds kaķis

 

«Kaķis var brīvi iekļūt nišā un izkļūt no tās, ielienot starp nama sienu un konteineru,» uzskata veikala Alete īpašnieks Andris Indriksons, kurš ir sašutis par situācijai pievērsto lielo uzmanību. «Un vispār, kā viņš tur var dzīvot, kā apgalvo kaimiņi, vairāk nekā pusgadu? Kaķis jau pēc divām nedēļām bez ūdens būtu nobeidzies. Viņu baro, bet ūdeni iedot nevar. Sakarā ar šo kaķi es jau esmu sniedzis paskaidrojumus gan pilsētas domē, gan pārtikas veterinārajā dienestā. Paklausieties, šis kaķis ierodas te kā restorānā, viss viņam tiek pasniegts. Kolīdz paēdis, dodas prom, tāpēc arī ir klusums, neviens vairs neņaud.» Tikai nav skaidrs, kāpēc gan kaķim, kurš sapratis, ka pie konteinera tiek nests ēdamais, rīkoties tik sarežģīti un līst iekšā nišā? Ar padzīvojušo dāmu, kura viņa baroja, kaķis bijis pazīstams vēl pirms incidenta.

 

Veikala darbinieki piekrīt īpašniekam un apgalvo, ka kaķis brīvi pārvietojas. Kā pierādījumu viņi kaķi pie spraugas pat nofotografējuši. Tiesa, apskatot fotogrāfiju, rodas nesakritība – Kurzemes TV operators apgalvo, ka fotogrāfijā redzams cits kaķis. Pirms dažām dienām, filmējot sižetu, televīzijas darbinieks paspējis viņu nopētīt.

 

Lai neatkārtojas Maxima

 

Punktu šajā lietā pagājušonedēļ pielika kāds nezināms cilvēks, kurš gluži vienkārši izlauza ķieģeļus no sienas paplašinājuma un kaķis tika brīvībā. Tā pati padzīvojusī sieviete saka, ka kaķis joprojām dodoties viņai rokās. Lai notvertu huligānus un sodītu tos par sveša īpašuma bojāšanu, Andris Indriksons uzrakstījis iesniegumu policijai. Zaudējumus viņš aprēķina 100 eiro apmērā un pie viena atgādina par Zolitūdes Maksimas traģēdiju. Lai nepieļautu līdzīgu situāciju, Indriksons pieaicinājis speciālistus, kuri novērtēs, cik lielā mērā siena ir sabojāta.

 

Savukārt kaimiņi uztraucas, ka kaķis, kā paradis, nāks pēc barības, ielīdīs jaunizveidotajā nišā un viņu tur iemūrēs. Diemžēl Ventas Balsij neizdevās slaveno kaķi satikt. Acīmredzot nebija pusdienlaiks.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: