Ventspils novada pašvaldība pasūtījusi 112 sudraba karotītes, kas tiks pasniegtas 2014. gadā dzimušajiem mazuļiem – 41 Ventspils novadā deklarētam zēnam un 71 meitenei.

Šogad karotītes, kurās iegravēts Ventspils novada ģerbonis, pasniegs pagastos, nevis kopīgā jaundzimušo godināšanas pasākumā, kā tas bija līdz šim. Šāds lēmums pieņemts, balstoties uz iepriekšējo gadu pieredzi, kad secināts – mazuļiem ir grūti pavadīt laiku kopīgajā sveikšanas pasākumā, kurā satiekas jaundzimušie no visa novada, turklāt daļa vecāku objektīvu iemeslu dēļ nevar apmeklēt pasākumu. Tādēļ šogad 2014. gadā dzimušie pašvaldības dāvanu saņems pagasta vai ģimeņu svētkos.

 

Visvairāk jaundzimušo, 22, pērn deklarēti Vārvē, Ugālē – 20, Popē – 16, Tārgalē – 15, Piltenē – 10, Puzē – 8, Jūrkalnē, Zirās, Usmā un Užavā – 4, Ancē – 3, bet Zlēkās – 2. 2013. gadā sudraba karotītes pasniedza 111 mazuļiem – toreiz piedzima 59 zēni, tika reģistrētas 52 meitenītes.

 

Jaundzimušos jau vairākus gadus atbalsta arī biedrība "J3", kura Ances un Jūrkalnes, Užavas un Puzes kuplajām ģimenēm, kas vismaz divus gadus savu dzīvesvietu deklarējušas konkrētajā pagastā un kurās piedzimst trešais un katrs nākamais bērniņš, izmaksā 1000 eiro. Piesakoties "J3" atbalstam, ģimenei ir jānorāda, kādiem nolūkiem tiks tērēti 1000 eiro.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: