Lai palīdzētu Ventspils vispārizglītojošo skolu 9. un 12. klašu absolventiem no trūcīgām un maznodrošinātām ģimenēm, kā arī bez vecāku gādības palikušiem bērniem sagatavoties skolas izlaidumam, Ventspils pilsētas pašvaldība šogad pabalsta izmaksai iedalījusi 1152 eiro.

Ventspils pilsētas pašvaldības sniegto materiālo atbalstu skolas izlaidumam absolventi varēs saņemt no š.g. 25.maija līdz 30.jūnijam Sociālā dienesta kasēs Raiņa ielā 10 un Talsu ielā 39. Tāpat arī pabalstu iespējams pārskaitīt uz saņēmēja bankas norēķinu kontu.

Pabalsts bērniem no trūcīgām un maznodrošinātām ģimenēm ir 35,57 eiro apmērā, savukārt trūcīgiem un maznodrošinātiem bez vecāku gādības palikušiem bērniem – 42,69 eiro. Paredzēts, ka palīdzību šogad varētu saņemt 32 bērni.

Pabalstu, iesniedzot iesniegumu Sociālajā dienestā, var pieprasīt jebkurš no bērna vecākiem vai aizbildnis, vai arī skolēns pats, ja viņš sasniedzis 18 gadu vecumu. Pabalsts tiek piešķirts vispārējo izglītības iestāžu absolventiem no trūcīgām un maznodrošinātām ģimenēm līdz 20 gadu vecumam (ieskaitot) ar nosacījumu, ka skolēns nestrādā.

Ja izglītības iestāde neatrodas Ventspils pilsētas pašvaldības teritorijā, tad ir jāiesniedz arī izziņa no mācību iestādes, kas apliecina, ka skolēns ir vispārizglītojošās skolas 9.vai 12.klases absolvents.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: