Iespēja, ka šogad notiekošajā Eirovīzijas konkursā uzvarēs Latvijas pārstāve Aminata, ir ap 1%, prognozē totalizatora "Triobet" bukmeikeri.

Lai gan Aminatas dziesma "Love Injected" bukmeikeru skatījumā ir pēdējo laiku labākais Latvijas sniegums, izredzes uzvarēt konkursā ir mazas. Tomēr tiek prognozēts, ka Latvijas pārstāve, uzstājoties 21.maija pusfinālā, izcīnīs iespēju uzstāties arī finālā un sacensties ar spēcīgākajiem konkursa dalībniekiem.

Kopumā 40 valstu konkurencē Zviedrijas uzvara šogad būs pārliecinoša, uzskata bukmeikeri, piešķirot tai 35% iespējamību. Itālijas uzvara konkursā tiek novērtēta ar 20%, bet 15% uzvaras iespējamība prognozēta Austrālijai. Mazākas izredzes varētu būt Igaunijai, bet vēl mazākas izredzes uzvarēt nekā Latvijai tiek prognozētas Lietuvai.

Jau ziņots, ka šogad Latviju Eirovīzijas dziesmu konkursā pārstāvēs Aminata Savadogu ar dziesmu "Love Injected".

Kopumā Eirovīzijas dziesmu konkursā, kurš šogad norisināsies jau 60.reizi, piedalīsies 40 dalībvalstis. Latvija ar Aminatas izpildīto "Love Injected" piedalīsies otrajā pusfinālā 21.maijā un uzstāsies ar desmito kārtas numuru. Latvijai tajā būs jākonkurē ar Lietuvas, Īrijas, Sanmarīno, Melnkalnes, Maltas, Norvēģijas, Portugāles, Čehijas, Izraēlas, Azerbaidžānas, Islandes, Zviedrijas, Šveices, Kipras, Slovēnijas un Polijas pārstāvjiem. Nozīmīgs būs arī ģenerālmēģinājums 20.maijā, jo tajā konkursa dalībniekus vērtēs žūrija, kuras viedoklis veido 50% no vērtējuma.

Eirovīzijas fināls notiks 23.maijā.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: