Ventspils pilsētas pašvaldība noslēgusi līgumu ar VSIA „Nacionālais rehabilitācijas centrs „Vaivari”” Tehnisko palīglīdzekļu centru par pakalpojumu sniegšanu - tehnisko palīglīdzekļu nodrošināšanu Ventspils iedzīvotājiem ar funkcionāliem traucējumiem.

Tehnisko palīglīdzekļu centrs pirmo izbraukumu uz Ventspili organizēs 19. maijā no plkst. 10.00 līdz plkst.12.00 Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas telpās. Plānots, ka turpmāk šādi izbraukumi tiks organizēti regulāri vienu reizi mēnesī. Ventspils slimnīcas telpās centra „Vaivari” speciālistipieņems gan pasūtījumus no iedzīvotājiem tehnisko palīglīdzekļu izsniegšanai, gan arī izsniegs tos, kā arī sniegs iedzīvotājiem konsultācijas. Savukārt, ja kādam iedzīvotājam būs nepieciešama Tehnisko palīglīdzekļu centra speciālistu vizīte mājās, tad, iepriekš par to vienojoties, šāda iespēja tiks nodrošināta, taču tas būs maksas pakalpojums.

 

Lai ventspilniekiem pēc nepieciešamajiem tehniskajiem palīglīdzekļiem vairs nebūtu jāmēro ceļš uz Kuldīgu, kas ievērojami apgrūtināja palīglīdzekļu saņemšanu, Ventspils pilsētas Sociālais dienests 2014. gada decembrī vērsās pie VSIA „Nacionālais rehabilitācijas centrs „Vaivari”” vadības ar lūgumu atjaunot Tehnisko palīglīdzekļu centra darbību Ventspils pilsētā. Lūgums tika pamatots ar faktu, ka Ventspilī ir pietiekami liels skaits to personu ar pārvietošanās grūtībām, kurām pastāvīgi nepieciešams izmantot tehniskos palīglīdzekļus.

 

Ventspils pilsētā Tehnisko palīglīdzekļu centra filiāle tika atvērta 2007. gada augustā, bet 2010. gadā ekonomiskās lejupslīdes laikā tā tika slēgta.

 

Atjaunojot pakalpojuma pieejamību Ventspilī, Sociālais dienests cer, ka tādejādi tiks būtiski uzlabota iedzīvotāju nodrošināšana ar katra vajadzībām nepieciešamajiem palīglīdzekļiem, novēršot esošo situāciju, kad Ventspils pilsētas iedzīvotājiem pēc palīglīdzekļiem ir jādodas uz Kuldīgu vai citām pilsētām.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: