16. un 17. maijā, Ventspilī, Futbola stadionā Katoļu ielā 40 notiks Latvijas lakrosa čempionāta 2015 Ventspils sabraukuma spēlēs.

Spēļu starplaikos skatītāji varēs iepazīt tuvāk šo Kanādas nacionālo vasaras sporta veidu - pielaikot formas tērpus, izmēģināt saspēli ar Latvijas labākajiem spēlētājiem un piedalīties citās atraktīvās aktivitātes.

Lakross ir viens no senākajiem sporta veidiem Ziemeļamerikā, ar ko nodarbojušies Indiāņi, lai attīstītu vīros spēku un risinātu konfliktus. Lakross ir komandu sporta spēle, ko spēlē ar īpašām nūjām, kuru galos ir trijstūrveida tīkliņi, un bumbiņu. Spēles mērķis – piespēlējot bumbiņu pa gaisu komandas biedriem, iemest to pretinieku vārtos. Lakrosa laukums ir 100 x 55 metru liels, bet Latvijā to parasti spēlē uz mākslīgajiem futbola laukumiem.

Latvijas lakrosa čempionāta sabraukuma spēlēs Ventspilī piedalīsies četras vadošās komandas, kuras cīnās par 2014./2015. gada sezonas čempionā titulu – RJTC, Mītava/LLU, Archer Lacrosse un pieckārtējie Latvijas čempioni Druva Dynamite. Lai gan komanda Druva Dynamite jau priekšlaicīgi nodrošinājusi sev šī gada sezonas čempiona titulu, spēles par sekojošo vietu sadalījumu solās būt gana interesantas un spraigas.

16.maijs (sestdiena) - 14:00 Druva Dynamite : Mītava/LLU

- 16:00 RJTC : Archer Lacrosse

17.maijs (svētdiena) - 11:00 Archer Lacrosse : Mītava/LLU

- 13:00 RJTC : Druva Dynamite

Ventspilniek, atnāc, uzzini, iepazīsti un izmēģini arī Tu!

Sestdien, 16. maijā (pēc Ventspils tūrisma sezonas atklāšanas pasākuma un velobrauciena) no plkst. 14:00 čempionāta spēļu starplaikos ventspilniekiem būs iespēja iepazīt šo pie mums vēl nezināmo sporta veidu. Būs iespēja uzzināt lakrosa vēsturi pasaulē un Latvijā, apskatīt un pielaikot lakrosa sporta formu, bruņas un ķiveri. Būs iespēja pamēģināt apspēlēt kādu no komandu spēlētājiem un ar īpašo lakrosa nūju trāpīt bumbiņu vārtos, iepozēt sportiskajā foto stūrītī un piedalīties konkursos.

Latvijas Lakrosa federācija uz šo sabraukumu raugās ar perspektīvu. LLF prezidents Krišjānis Volfs: “Ventspili noteikti var dēvēt par pilsētu, kas ar sportu ir uz TU – te ir pieejama kvalitatīva, jebkuram sporta veidam nepieciešamā infrastruktūra, labvēlīga pašvaldības attieksme, te kūsā sportiskā dzīvība. Mēs ar lielu prieku organizējām vienu no sabraukumiem tieši Ventspilī un ceram, ka nākotnē lakrosa kustība varētu attīstīties arī te.”

Latvijā ar lakrosu nodarbojas ne tikai vīrieši, aktīvi darbojas arī vairākas sieviešu lakrosa komandas. Ik gadu no vadošajām komandām tiek atlasīti kandidāti iekļūšanai Latvijas lakrosa izlasēs, kas pārstāv valsti Eiropas un Pasaules čempionātos. Šovasar Latvijas sieviešu izlase startēs Eiropas Čempionātā Čehijā, savukārt 2016. gada vasarā Latvijas vīriešu izlase piedalīsies Eiropas Čempionātā Ungārijā. Paredzēts, ka 2015. gada vasarā Latvijas lakrosa izlases kandidātu nometne notiks Ventspilī.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: