13. maijā Rīgā, Rīgas Tehniskajā universitātē, augstskolas rektors Leonīds Ribickis un Ventspils novada pašvaldības vadītājs Aivars Mucenieks parakstīs sadarbības līgumu. Dokuments būs spēkā līdz 2020. gada 1. jūnijam.

Ventspils novada pašvaldība un Rīgas Tehniskā universitāte vienojas sadarboties pētnieciskajā darbībā, inovatīvas studiju un darba vides pilnveidošanā, zināšanu un tehnoloģiju pārnesē, sekmēt izglītības un zinātnes atziņu izmantošanu pašvaldības dibinātās izglītības iestādēs un tās administratīvajā teritorijā esošo uzņēmumu attīstībā, kā arī veicināt savstarpējo dialogu un zinātniski pētnieciskās darbības rezultātu komercializāciju. Līgumu abas puses realizē bez finansiālām saistībām.

 

Universitāte apņemas piedalīties Ventspils novada izglītības iestāžu un uzņēmumu problēmu izpētē un ieteikumu izstrādāšanā un pašvaldības informēšanā par komercializācijas piedāvājumiem un iesaistīties prakses programmā. Savukārt pašvaldība apņemas sadarboties metodisko materiālu un rokasgrāmatu sagatavošanā, iesniegt augstskolai tēmu priekšlikumus bakalaura, inženiera, maģistra un doktora darbu izstrādei. Līgums paredz, ka pašvaldības pārstāvji varēs uzstāties ar lekcijām Rīgas Tehniskajā universitātē un iesaistīt studentus praktiskās nodarbībās, kā arī izmantot universitātes mājas lapu.

 

Ventspils novada pašvaldība jau uzsākusi sadarbību ar Rīgas Tehniskās universitātes mācībspēkiem un studentiem, lai vienotos par nestandarta risinājumiem arhitektoniskajā izpētē divu pašvaldībai piederošu objektu atjaunošanā. Tas ir tirgus laukums Ugālē un viensēta "Bitnieki" Tārgalē.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: