Kopumā valdības koalīcija ir par solidaritāti Eiropas Savienības valstu vidū bēgļu problēmas risināšanai, taču Latvija neatbalsta tā dēvētās bēgļu kvotas.

Tā šodien pēc koalīcijas sanāksmes sacīja Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V)

 

Iekšlietu ministram Rihardam Kozlovskim (V) uzdots sagatavot politiskus argumentus, kāpēc "neesam gatavi piekrist kvotu izstrādei".

 

Straujuma uzsvēra, ka Latvija atbalsta solidaritāti citos pasākumos, piemēram, robežuzraudzības pastiprināšanā, atbalstā medicīniskās palīdzības sniegšanā vai citos jautājumos, bet ne ieviešot kvotas.

 

Jau ziņots, ka arī Ventspils mērs Aivars Lembergs (Latvijai un Ventspilij) iepriekš pauda kategorisku viedokli pret Eiropas Savienības priekšlikumu dalībvalstīm noteikt bēgļu kvotas.

 

Līdzīga nostāja ir arī nacionālajai apvienībai  "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK, kuras biedri tāpat uzskata,  ka Latvijai nav piemērojamas tā dēvētās bēgļu kvotas, taču Latvija var sniegt palīdzību citām valstīm, nodrošinot medicīnisko un tehnisko atbalstu.

 

Kā ziņots, Eiropas Komisijas priekšsēdētājs Žans Klods Junkers pavēstījis, ka rosinās visā Eiropas Savienībā noteikt bēgļu kvotas. Straujuma iepriekš izteicās, ka pagaidām nav skaidrs, kā Latvija piedāvās risināt jautājumu par patvēruma meklētāju uzņemšanas kvotām, vienlaikus neizslēdzot, ka arī Latvijai nāksies uzņemt bēgļus.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: