Lielajā prospektā, tieši pie ieejas Olimpiskā centra Ventspils stadionā, ērti iekārtojies visjaunākais tā objekts – ielu vingrošanas laukums. Vingrotāji tajā bija manāmi jau tad, kad iekārtošanas darbi vēl nebija beigušies.

Šis stāsts sākās pirms apmēram diviem gadiem, kad pie Olimpiskā centra Ventspils valdes priekšsēdētāja Ulda Boitmaņa ieradās vesela grupa Pārventas jauniešu ar lūgumu parūpēties par ielu vingrošanas entuziastiem mūsu pilsētā. Viņiem līdzi bija materiāli par šo sporta veidu, taču ar to vien lēmuma pieņemšanai nepietika. «Par šī sporta veida pionieriem pie mums jāuzskata brāļi Kozlovi, bet lielu iespaidu atstāja arī Ghetto Games sacensības. Noskaidroju, ka darbojas arī biedrība, iepazinos ar tās vadītāju Māri Šlēziņu, un tā šī ideja sāka īstenoties. Nolēmām, ka vajag ne tikai palīdzēt rīkot sacensības, bet arī uztaisīt kārtīgu laukumu Ventspils puikām,» stāsta Boitmanis. Sākotnēji bija plānots izvietot laukumu skeitparka tuvumā, taču kārtējā Pilsētas attīstības komisijas sēdē, kas toreiz notika Olimpiskajā centrā, tika nolemts to iekārtot zālienā pie pašas ieejas stadionā. Ielu vingrošanas pilsētiņa tika veidota pēc Māra Šlēziņa projekta, ar 12 dažādiem vingrošanas elementiem, ko arī projektējis un veidojis pats biedrības prezidents. Lai neveiksmes gadījumā nesekotu ļoti sāpīgi kritieni, laukumā uzklāts īpaši mīksts septiņus centimetrus biezs segums. Boitmanis spriež, ka ielu vingrotājiem Ventspilī tagad būs arī vieglāk apvienoties: «Mums tagad ir lieliska vieta sacensībām un treniņiem, bet vajadzētu arī apzināt un apvienot visus šī sporta veida piekritējus, lai viņu darbošanās notiku organizētāk. Arī Olimpiskais centrs tajā palīdzēs.»

 

Ar īpašu pasākumu laukumu atklās 23. maijā pulksten 11, bet darbošanās tajā jau sākusies. Vingrotāji saka – tagad viņiem netrūkst nekā un viņi var būt droši, ka aprīkojums izturēs vispārgalvīgākos trikus. «Te ir iespaidīga dažādība, jo netrūkst nekā! Arī segums ir lielisks, kas palīdz dažādu triku izveidei. Atrašanās vieta arī ir laba, jo tas faktiski ir centrs. Protams, pavasarī vēl mēdz traucēt asais vējš, bet arī saulīte jau silda,» priecīgs par bagātīgi aprīkoto treniņu vietu ir Ventspils Augstskolas ielu vingrotāju organizētājs Krišjānis Polāns. Starp citu, ja gribi vingrot un meklē treniņu biedrus, droši zvani Krišjānim – 26108153. Jaunpienācēji vienmēr laipni aicināti!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: