Ventspils teātra nama “Jūras vārti” Jaunajā zālē 29. maijā gaidāms pasākums, lai atzīmētu mācību gada beigas un vasaras brīvdienu sākumu.

Pasākumā, kuram dots nosaukums “Labs sākums... Nav slikts nosaukums mācību gada noslēgumam!” koncertēs vairāki no šobrīd aktuālākajiem latviešu neatkarīgajiem mūziķiem.

“Martas Asinis” ir viena no šobrīd interesantākajām neatkarīgās deju mūzikas grupām. Tā dibināta 2009. gadā, bet līdz šim izdevusi jau piecus albumus. Kopš pagājušā gada septembra klausītājiem elektroniski ir pieejams “Sestais albums”. Nupat tas dienasgaismu ieraudzījis arī kompaktdiska formātā. Grupa to dēvē par soli tuvāk patiesībai, un tas ir veltīts neatkarīgajai deju mūzikai. Tajā atrodams arī skaņdarbs “Labs sākums”, kurš apspēlēts šī pasākuma nosaukumā.

“Sestais albums” ir guvis dažādas kritiķu atsauksmes, žurnāls “Veto” to sauc par ballīšu mūziku, kurā “latviešu valoda traucē grupai kļūt pazīstamai ārzemēs”, Guntars Račs albumu dēvē par “dienas lielo atklājumu”, savukārt mūzikas žurnālists Uldis Rudaks savā recenzijā secina: “Albums ir ausij tīkams, interesantiem skaņu gleznojumiem piesātināts, un teksti ir literāri augstvērtīgi, lai “Martas Asinis” varētu uzskatīt ne vien par modernu, bet arī inteliģentu grupu, kas būtu pelnījusi vietu uz mūsu skaļāko vasaras festivālu lielajām skatuvēm.”

“TV Maskava” ir viens no radikālākajiem apvienības un elektroniskās mūzikas izdevniecības “Dirty Deal Audio” pārstāvjiem, kura radīto mūziku varētu dēvēt par eksperimentiem ar chip-bass deju mūziku un ieraudzīt tajā acid techno žanram raksturīgu estētiku.

“Kodek”, turpretī, ir pazīstamākais šobrīd aktīvais pagrīdes elektroniskās mūzikas, t. sk. arī pieminētās domubiedru kopas “Dirty Deal Audio” pārstāvis, kurš žanrā darbojas jau vairāk nekā 10 gadus un ar koncertiem un saviem mūzikas ierakstiem ticis novērtēts un kļuvis atpazīstams arī aiz Latvijas robēžām.

Vakara noslēgumā dejas dīdžejas un filmu producentes Alises Ģelzes vadībā.

Pasākums “Labs sākums... Nav slikts nosaukums mācību gada noslēgumam!” notiek tradicionālās piektdienas vakara pastaigas “Iznāc vakara gaismā” ietvaros.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: