Saeima otrajā lasījumā atbalstījusi grozījumus Izglītības likumā, ar kuriem iecerēts noteikt, ka izglītības sistēma nodrošina izglītojamā tikumisko audzināšanu, kas atbilst Satversmē ietvertajām un aizsargātajām vērtībām, īpaši tādām kā laulība un ģimene.

Deputāti gan noraidīja priekšlikumu, kas paredzēja izglītības iestādēs aizliegt tādu mācību līdzekļu un citu materiālu izmantošanu vai izplatīšanu, kuri var negatīvi ietekmēt izglītojamā tikumisko attīstību. Vērtējot Saeimā daļēji atbalstītos grozījumus Izglītības likumā, izglītības un zinātnes ministre Mārīte Seile norādījusi, ka neredz, kas reāli varētu tikt mainīts jau esošajā kārtībā.

 

Jau tagad gan Satversmē, gan arī Izglītības likumā ir iestrādātas normas, kas paredz tikumiskuma ievērošanu. Jau pirms grozījumu izskatīšanas Saeimā Seile aicināja deputātus tos neatbalstīt, uzsverot, ka tie faktiski dublē jau esošo kārtību, turklāt viņas rīcībā nav informācijas par to, ka kādā izglītības iestādē tiktu apzināti pārkāpti apstiprinātie noteikumi.

 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: