68% bērnu pērn tīmeklī saskārušies ar neatbilstošu vai bīstamu saturu, liecina digitālo drošības risinājumu izstrādātāju "Kaspersky Lab" veikts globāls pētījums par pakalpojuma "Vecāku kontrole" lietotājiem.

 

Saskaņā ar pētījuma datiem par Baltijas reģionu 61% lietotāju Baltijā saskārušies ar pieaugušajiem paredzētu saturu, 39% apmeklējuši azartspēlēm veltītas tīmekļa vietnes, katrs trešais lietotājs apmeklējis vietni, kas piedāvā ieročus, bet 22% sastapušies ar rupjībām.

 

Pētījums atklāj arī reģionālas atšķirības, tā, piemēram, pieaugušajiem domātais saturs kļuvis par dominējošo draudu vairumā Austrumeiropas valstu, bet saturs, kurā pieminēts alkohols, tabaka un narkotikas, izteikti dominē Ukrainā, Vācijā, Amerikas Savienotajās Valstīs un Francijā.

 

Lai pasargātu bērnus no nepiemērota satura, "Kaspersky Lab" reģionālais eksperts Apvienotajā Karalistē Deivids Emms iesaka pieaugušajiem izmantot risinājumus ar moduli "Vecāku kontrole". "Tas palīdzēs bloķēt piekļuvi tīmekļa vietnēm ar apšaubāmu saturu, tomēr sociālajos tīklos un tērzētavās, kam pēc noklusējuma tiek izrādīta uzticēšanās, tas nepasargās bērnu no citu lietotāju ļaunprātības, tostarp no agresijas un vajāšanas internetā," norādīja Emms. "Pret tiešsaistes drošību ir jāizturas tikpat nopietni kā pret fizisko drošību - tieši tāpēc atgādinām vecākiem, ka viņiem ir jāpiedalās bērnu virtuālajā dzīvē. Tikai tā viņi var būt droši, ka nepalaidīs garām brīdi, kad viņu bērnam būs vajadzīga palīdzība."

 

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: