Iniciatīvu par marihuānas dekriminalizāciju, kas sabiedrības iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" savāca vairāk nekā 10 200 iedzīvotāju parakstus, uz Saeimu virzīs nevis tās pieteicējs Āris Ābele, bet gan citi cilvēki.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja portāla pārstāve Madara Peipiņa, Ābele atteicies no iniciatīvas tālākas virzīšanas, tāpēc patlaban notiek sarunas ar citiem cilvēkiem, kuri izteikuši vēlmi virzīt iniciatīvu tālākai izskatīšanai parlamentā. Šie cilvēki izraudzīti no iniciatīvas atbalstītāju vidus, tomēr, kamēr sarunas nav noslēgušās, potenciālo iniciatīvas virzītāju vārdi atklāti netikšot. Peipiņa gan norādīja, ka nākamo soli iniciatīvas virzīšanā iecerēts spert tuvākā mēneša laikā.

Portāla pārstāve sacīja, ka organizācijai izdevies sazināties ar iniciatīvas pieteicēju Ābeli, tomēr viņš atteicies no iniciatīvas. Iespējams, Ābeles rīcība izskaidrojama ar to, ka viņš nedzīvo Latvijā, līdz ar to būtu apgrūtināta pieteicēja dalība iniciatīvas virzīšanā, pieņēma Peipiņa.

LETA jau ziņoja, ka sabiedrības iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" par marihuānas dekriminalizāciju parakstījušies vairāk nekā 10 000 cilvēku, kas nozīmē, ka šo iniciatīvu var iesniegt parlamentā. Portālā "Manabalss.lv" šī iniciatīva tika ievietota 2012.gada 23.janvārī. Parakstu vākšana ilga vairāk nekā divus gadus.

Iniciatīvas autors Ābele aicināja atbalstīt ierosinājumu atcelt sodu par neliela daudzuma marihuānas audzēšanu, glabāšanu, nēsāšanu un smēķēšanu, kas paredzēta paša vajadzībām, personām, kuras sasniegušas 18 gadu vecumu.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: