Latvijas kausa futbolā pusfinālā iekļuvusi čempione "Ventspils", kura ar 3:0 apspēlēja "Daugavpili", turklāt divi tās vārti netika ieskaitīti aizmugures dēļ. Divus vārtus ar galvu guva Ģirts Karlsons, bet Alans Siņeļņikovs realizēja skaistu soda sitienu. Pusfinālā "Ventspils" spēlēs ar Jūrmalas "Spartaku".

Pēc Jūrmalas "Spartaka" pārliecinošās un gaidītās iekļūšanas pusfinālā, zināmas bija jau trīs tā dalībnieces. Jūrmalas komandu gan noteikti interesēja arī pēdējā ceturtdaļfināla iznākums, jo tieši "Ventspils" un "Daugavpils" mačā izšķīrās tās nākamais pretinieks.

"Ventspils" sākumsastāvā vienīgā pārmaiņa, salīdzinot ar iepriekšējo maču, bija Šeika Diaņa parādīšanās Ndue Mujeci vietā, bet "Daugavpilij" Ērika Kokina vietā, kura kontā uzvaras vārti pret "Metta/LU", vietā bija Jurijs Sokolovs. "Daugavpils" mača sākumā bija pietiekami aktīva, lai pret Virslīgas čempioniem nespēlētu kā otrais numurs, turklāt pēc neveiksmīga vārtsarga Meļņičenko spēles izgājienā gandrīz arī guva vārtus, taču bumba lidoja garām vārtiem.

"Ventspils" pamazām pārņēma iniciatīvu un radīja savus momentus, tiesa, joprojām cīņa bija visai līdzvērtīga. Tāda tā palika arī rezultāta ziņā līdz 35. minūtei, kad Jurijs Žigajevs nolēma veikt pēkšņu centrējumu, ar kuru perfekti atrada Ģirtu Karlsonu. Staltais uzbrucējs bija aizsargu ielenkumā, taču uzleca augstāk par visiem un guva vārtus.

Otrā puslaika sākums mājiniekiem ventspilniekiem padevās lielisks - soda sitienu apmēram no 25 metriem skaisti realizēja Alans Siņeļņikovs, pāri spēlētāju mūrītim raidot bumbu tuvajā devītniekā. "Daugavpils" vārtsargs Jevgeņijs Ņerugals gan paspēja izlekt, taču viņam, šķiet, patraucēja pretim esošā saule. "Daugavpils" gan palika spēlē un pāris reizes pieķēra "Ventspils" aizsargus, nospēlējot ne pārāk rūpīgi, taču ap 65. minūti vēlreiz radās draudi viesu vārtiem - šoreiz Ņerugals slaidā lēcienā gan spēja izglābt "Daugavpili".

Pēc Karlsona sitiena, kuru atvairīja Ņerugals, bumbu vārtos raidīja Diaņs, taču tiesnesis fiksēja aizmuguri. No 0:3 gan tas "Daugavpili" neglāba, jo pēc stūra sitiena atkal netika nosegts Karlsons, kurš ar galvu raidīja bumbu vārtos. Ar to bija izšķirtas arī pēdējās šaubas par pusfinālā iekļuvušo komandu, turklāt uz maiņu nākušais Eduards Tīdenbergs piekto reizi raidīja bumbu viesu vārtos, taču atkal aizmugure.

Kā jau pieminēts, pusfinālā "Ventspils" spēkosies ar "Spartaku". Pagājušajā sezonā "Ventspils" apstājās ceturtdaļfinālā, kad arī spēlēja ar Daugavpils komandu, tiesa, toreiz ar "Daugavu" un zaudēja.

sportacentrs.com

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: