Laikraksta "Ventas Balss" otrdienas numura ziņās par pagastu daudzdzīvokļu māju apkures īpatnībām, krastā izskalotiem roņiem, no bērnu nama aizbēgušajiem jauniešiem un citām aktualitātēm.

AKTUĀLI

Vislabāk – netraucēt
Staldzenes jūrmalā cilvēki pastaigājoties uzgājuši roņu mazuli. Iespējams, ka šis nav vienīgais gadījums, tāpēc katram der zināt, ko darīt šādos gadījumos.

Atradušies aizbēgušie Stiklu pusaudži
Aizvadītās nedēļas nogalē Puzes bērnunamā Stikli atgriezušies visi četri aizbēgušie audzēkņi.

Ar nelieliem šķēršļiem turpina remontu
Ventspils Augstskolas radioteleskopu komplekss ir valstiski svarīgs zinātniskais objekts, kurā šobrīd turpinās renovācija. Darbu koordinatore apgalvo, ka tie rit pēc plāna.

Komunālie tarifi atšķiras
Komunālo pakalpojumu izmaksas ir viens no faktoriem, kas ļauj spriest, vai dzīve laukos ir lētāka nekā pilsētā.

Katrā dzīvoklī sava apkure
Ziru daudzdzīvokļu māju īrnieki par siltumu gādā paši – cits virtuvē ierīkojis plītiņu, cits nodrošinājies ar centrālapkures katlu, bet kāds iemītnieks pat uzmūrējis kamīnu.

Izgatavotas 50 putnu mājas
Svētdien ap pusdienlaiku Bērnu pilsētiņā putnu būrīšu izgatavošanas talkā valdīja darbīga atmosfēra. Talkas dalībnieki bija arī Andris un Sandra ar bērniem Martinu un Elīzu, kopā ar ģimenes draugiem Jāni un viņa meitiņu Jasmīni. «Ja jau pilsēta organizē pasākumu, tad ir jāpiedalās. Un jāpalīdz putniņiem – lai tiem ir, kur dzīvot,» spriež darbīgā kompānija, lepni par savu veikumu. Viņu izgatavotais būrītis papildinās putnu ligzdošanas vietu skaitu pilsētas meža masīvos.

SPORTS

Ceļamaizei pēriens no Valmieras
Jau rīt BK Ventspils basketbolisti Šauļos aizvadīs izšķirošo cīņu par Baltijas Basketbola līgas čempionu titulu, bet pirms tās komanda, savā laukumā piekāpjoties BK Valmiera, pamanījusies sašķobīt it kā stabilās pozīcijas LBL tabulā.

Vieglatlētikas senioriem Eiropas medaļas
Lielisku sniegumu X Eiropas čempionātā vieglatlētikā telpās senioriem nodemonstrējuši Latvijas pārstāvji – viņi izcīnīja 40 dažāda kaluma godalgas, 11 no tām sarūpēja ventspilnieki.

Uzvaras vietā zaudējums piecos setos
Nacionālās līgas pusfinālu ar zaudējumu sākuši VK Ventspils volejbolisti, savā laukumā dramatiskā cīņā ar 2:3 piekāpjoties komandai RTU.

VIEDOKLIS

Gundega Mertena

laikraksta "Ventas Balss" galvenā redaktore

Uzbrukums vērtībai
Jau kādu laiku sabiedrībā plaši tiek runāts par tā saucamo Kopdzīves likumu, bet reti kurš runā tiešu valodu un sauc lietas īstajos vārdos. Ieplānotais jaunais likums nav domāts, lai aizsargātu jaunās sievietes, kuras neviens negrib precēt. Likums tiek bīdīts, lai homoseksuāli cilvēki justos labāk un nebūtu diskriminēti.

INTERVIJA

Motivācija strādāt ir ļoti liela

Šorttrekists Roberto Puķītis aizvadījis savu līdz šim veiksmīgāko sezonu un beidzot var ilgāku laiku uzturēties Latvijā. Taču liela atpūtas programma mājās nav paredzēta – sportists gan tiekas ar sen neredzētiem radiem, draugiem un paziņām, gan arī turpina regulāri slidot un jau domā par nākamo sezonu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: