29. martā Ventspils Ledus hallē tika noskaidroti Ventspils pilsētas 13.atklātā čempionāta kērlingā finālisti.

Page play –off spēlē tikās regulārā čempionāta - divu apļu turnīra noslēguma tabulā blakus esošo komandu pāri – 1. un 2. vietas ieguvēji - komandas „Ventspils novads” un „Pērles”, kā arī 3. un 4. vietas ieguvēji - komandas „Ostas celtnieks” un „IceSharks”. Pirmajā cīņā pārāki bija Ventspils novada vīri (7 : 5), tādējādi jau nodrošinot sev vietu finālā. Otrajā spēlē uzvarēja Ostas celtnieks (8 : 2), izcīnot sev tiesības pusfinālā  cīnīties ar Pērlēm. Pusfināla spēle veiksmīgāk izvērtās Ostas celtniekam, kam uzvara (8 : 5) nodrošināja vietu zelta finālā, savukārt, četrkārtējām Ventspils čempionēm Pērlēm šogad nāksies cīnīties par bronzas medaļām ar komandu “IceSharks”.

Pēc tāda paša principa tika noskaidroti finālisti arī otrajā četriniekā – pirmais finālists cīņā par 5.vietu kļuva komanda “CO2”, uzvarot komandu “Lavīna” (8: 6), bet par otru finālistu kļuva komanda  “Ice Storm”, pirmajā spēlē uzvarot Quattro (14 : 3), pusfinālā pieveicot komandu – Lavīnu (7 :4 ).

Finālspēles notiks piektdien, 3.aprīlī, plkst. 9.00. Čempionātā tiks izspēlētas visas vietas:

  • Spēle par 1.- 2. vietu Ventspils novads – Ostas celtnieks
  • Spēle par 3.- 4. vietu Pērles – IceSharks
  • Spēle par 5.- 6. vietu CO2 – Ice Storm
  • Spēle par 7.- 8. vietu Lavīna – Quattro

Piektdien būs jauns Ventspils čempions – lai arī kērlingā pieredzējuši spēlētāji ir abās finālistu komandās. Ventspils novada vīri komandas “Arbo” (Mārtiņš Libkovskis, Aivis Bērziņš, Lauris Bērziņš, Kārlis Libkovskis) sastāvā 2013.gadā izcīnīja zeltu un ir pieckārtēji sudraba medaļu ieguvēji, ar “Ventspils novada” vārdu čempionu godā tie vēl nav bijuši - pērn tika izcīnītas sudraba medaļas, bet komanda ”Ostas celtnieks” (Uldis Sakne, Renāts Vieško, Dainis Martinsons, Mārtiņš Ālītis) šajā čempionātā startē pirmo gadu.

ventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: