Veselīga dzīvesveida konkursā "Veselīgs. Dzīvesveids. Uzturs. Tu." uzvarējuši Ugāles, Sarkaņu un Palsmanes skolēni, aģentūru LETA informē Bezalkoholisko dzērienu ražotāju asociācijā (BDRA).

Par uzvarētājiem atzīti Ugāles vidusskolas 11. klases, Sarkaņu pamatskolas deviņas klases un Palsmanes internātpamatskolas piektās klases audzēkņi. Uzvarētāji dosies ekskursijā uz dzērienu ražotni "Cido grupa" un tiks pie pārsteiguma balvām.

Šogad kampaņā "Veselīgs. Dzīvesveids. Uzturs. Tu." pavisam piedalījās 4220 skolēnu no 99 Latvijas skolām un 212 klasēm. Salīdzinot ar pagājušo gadu, šogad dalībnieku skaits ir teju trīskāršojies.

Aktīvākais šogad ir bijis Vidzemes novads, no kura konkursam pieteicās 111 klases, kas ir aptuveni 52% no visām konkursā iesaistītajām klasēm. Attiecīgi no Kurzemes konkursā iesaistījās 46 klases, kas ir 22% no visām konkursā iesaistītajām klasēm, no Latgales - 37 klases (17%) un no Zemgales - 18 klases (9%).

Kampaņas laikā skolēniem kopā ar skolotājiem, piemēram, audzināšanas stundu laikā bija jānoskatās izglītojošais video, rosinot diskusiju, atbildot uz jautājumiem par veselīgu dzīvesveidu un iesūtot anketas konkursam. Tāpat skolotājiem tika sagatavoti metodiskie materiāli.

Kampaņas video ir četras daļas jeb temati: ūdens, sports, enerģija un uzturs. Katrs skolotājs var atsevišķi izvēlēties aplūkot dažādus tematus, piemēram, vienu mācību stundu veltot tematam par fiziskajām aktivitātēm, bet citā reizē ar skolēniem pārrunājot uztura jautājumus.

Videomateriāli tapuši sadarbībā ar ārstu dietologu Andi Brēmani, kā arī Latvijas ielu vingrošanas sporta biedrības prezidentu Māri Šlēziņu, Londonas olimpisko spēļu bronzas medaļas ieguvēju pludmales volejbolā Mārtiņu Pļaviņu, mūziķi Māru Upmani-Holšteini, modeli Māru Sleju un "Draugiem.lv" runasvīru Jāni Palkavnieku, kuri dalījās ar saviem padomiem un pieredzi par veselīgu dzīvesveidu.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: