20. martā Ventspils Jaunrades nama LEGO Robotikas pulciņa dalībnieki Ēriks Mauls un Atis Hamsters skolotāja Kristapa Dreija vadībā piedalījās Transporta un Sakaru institūta LEGO robotikas sacensībās. Sacensības notika četrās sporta distancēs – līnijas sekošanā, sumo, labirintā un krāsu šķirošanā.

Ēriks un Atis abi plānoja piedalīties līnijas sekošanas, sumo un labirinta disciplīnās.  Diemžēl, sarežģītās līnijas sekošanas trases dēļ, puiši nespēja izveidot robotu, kurš šo trasi spētu pieveikt. Līdzīgi notika arī labirinta sacensībās.

Neskatoties uz šķietami lielajām neveiksmēm, puiši nenokāra galvu un kārtīgi sagatavojās galvenajai sacensību daļai – mini sumo disciplīnai. Nododot robotus pirms sacensību karantīnai, tiek saņemta zaļā gaisma – abi sumo roboti ir izveidoti precīzi izmēru robežās – 15x15cm.

Dalībnieki netika dalīti vecuma grupās un līdz ar to bija jāspēlē arī pret vecākiem spēlētājiem. Abi puiši sniedza ļoti labus rezultātus sumo disciplīnā. Diemžēl, kopējais uzvaru skaits nenodrošināja iespēju puišiem piedalīties fināla sacensībās, taču gan Ēriks, gan Atis abi bija ļoti apmierināti ar saviem rezultātiem un atzina, ka pasākums ļoti patika un piedalīties noteikti bija vērts. Sacensību laikā abi puiši sadarbojās ar dalībnieku no Limbažiem gan aizdodot viens otram detaļas, gan konsultējot tehniskos jautājumos.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: